Днес испанците гласуват на предсрочните парламентарни избори, до които се

...
Днес испанците гласуват на предсрочните парламентарни избори, до които се
Коментари Харесай

Испания избира парламент

Днес испанците гласоподават на предварителните парламентарни избори, до които се стигна след разпускането на Народното събрание през май. Това разяснява АП Първоначално изборите бяха планувани за декември.

През май обаче в 12 испански района се организираха локални избори и опозиционната Народна партия завоюва в осем от тях, в това число в Мадрид. Социалистическата партия на министър-председателя Педро Санчес се показа едва на общинските избори, след което Санчес разпусна Народното събрание и свика предварителни избори.

Самият Санчес е министър-председател от 2018 година и е на 51 години. Обявявайки предварителните избори, той съобщи, че е удовлетворен от резултатите от работата си отпред на държавното управление и означи, че е трябвало да управлява Испания в сложни условия. Първо страната се сблъска с пандемията COVID-19, а по-късно - с тежките социално-икономически последствия от съветската военна експанзия против Украйна и изригването на вулкана на Каннарските острови, написа news.bg.

Предизборните изследвания предсказват победа на изборите за консервативната Народна партия. Тя се управлява от 61-годишния Алберто Нунес Фейхоо, някогашен държавен чиновник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР