Днес искаме да ви кажем как да си направите домашна

...
Днес искаме да ви кажем как да си направите домашна
Коментари Харесай

Рецепта за турска лимонада и ягодова лимонада

Днес желаеме да ви кажем по какъв начин да си извършите домашна лимонада по турската рецепта. В нейното подготвяне няма нищо комплицирано и ще ви зарадва с усета си през цялото лято, а може би даже и през есента.
Въпреки това, да се спрем на една рецепта ми се стори някак незадоволителна, по тази причина взехме решение да допълним публикацията с още малко предписания в края. Съгласете се, даже при избора на освежаващи питиета разнообразието е значимо.

КАК ДА СИ НАПРАВИТЕ ДОМАШНА ЛИМОНАДА

Турска лимонада

СЪСТАВКИ

1 литър вода (минерална вода без газ)
среден лимон
1/4 огромен портокал
100 г захар
Приготвяне

В гореща вода прибавете захарта, лимоновата кора и от портокала, сока на цялостен лимон и сока от 0,25 портокала.

Сега разбъркайте добре всички съставки, тъй че захарта да се разтвори и поставете напитката в хладилника. Колкото по-дълго лимонадата се охлажда, толкоз повече усет ще придаде.

Прекарайте лимонадата през решето, с цел да се отървете от дребни късчета, които към този момент не са нужни. Насладете се на прохладата и усета.

Това е всичко. Проста рецепта, само че напитката е в действителност това, от което се нуждаете. Но няма да спрем дотук, ето още 2 предписания за безалкохолни питиета, които също би било хубаво да се готвят измежду горещо лято.

Ягодова лимонада

СЪСТАВКИ

400 г течен мед
1700 мл вода
450 г ягоди
350 мл прясно изцеден лимонен сок
лед
Приготвяне

Налейте половин литър вода с мед. Разбъркайте до гладкост с обсег. След това, поръсени с обелени плодове, измити с ягоди до хомогенна маса с пасатор.
Добавете лимоновия сок с останалата вода и разбъркайте. Сервирайте напитката във високи чаши с лед на дъното.

Лимонада с джинджифил и лимон

СЪСТАВКИ

100 г захар
1 литър вода
парче джинджифил 2-3см
0,5 китка листа мента
250 мл прясно изцеден лимонен сок
лед
Приготвяне

Налейте 120 мл вода в тавата и прибавете към нея захар. Варете сиропа на сдържан огън, до момента в който цялата захар се разтвори. След това пуснете в тигана жестоко нарязани и обелени късчета джинджифил и мента. Разбъркайте всичко малко и изключете котлона.

Прекарайте охладената течност през решето, прибавете към нея вода и лимонен сок. Разбъркайте и изсипете в чаши с лед.

Красотата на безалкохолните питиета е, че те са питиета за релакс. Дори техните съставки припомнят за лятото и са цялостни с разнообразни цветове. Готвенето, както виждате, няма да ви отнеме доста време и сила, а резултатът ще зарадва целия дом. Разбира се, постоянно правете лимонада в запас. В последна сметка, да изчакате, до момента в който изстине – лишава толкоз време …

Слънчевите дни към този момент започнаха с най-важното и ние имаме доста забавни неща за вас: предписания, препоръки за предоставяне, проби, разказващи за бъдещето и доста други. Така че даже и да не можете да пътувате това лято, няма значение!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР