Днес имаме да гласуваме двата най-важни бюджета за хората -

...
Днес имаме да гласуваме двата най-важни бюджета за хората -
Коментари Харесай

Кирил Петков за пърформанса на Възраждане, БСП и ИТН: Абсолютно безотговорно поведение

Днес имаме да гласуваме двата най-важни бюджета за хората - този на НЗОК и този на ДОО за пенсиите на хората. Не мога да схвана сътрудниците от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", по какъв начин могат да поставят спирачка на най-важните заплащания в страната. Пенсиите зависят от това и здравето на хората. Техният мотив е, че ние тук, като на арбитражен съд, би трябвало да решим дали документите, която беше показана от Областната администрация, е цялостна или непълна.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание Кирил Петков от " Продължаваме промяната - Демократична България ", който разяснява днешното провалено съвещание на Народното събрание.  

" Благодаря на Областната администрация, които предоставиха цялостна и изчерпателна информация. Тогава обаче опозицията сподели - вие би трябвало да спрете демонтажа на паметника. Ние не сме в позиция да стопираме нищо, тъй като мсе народни представители. Предложихме им да внесат решение за прекъсване на работата по паметника и да го гласуваме в зала, тъй като сме парламентарна република. Те споделиха - не, не ни интересува, би трябвало да се спре работата по паметника. Това е безусловно безотговрно държание. Блокират най-важните заплащания за хората и то тъкмо преди Коледа. Това е отвън всевъзможни правила на парламентрано държание и активност. Нека да входират решение за прекъсване на работата по паметника и да гласуваме. Така е в демократичните страни. Това е ролята на депутатите. В България има разделяне на управляващите. Ние сме депутати, а не министри или регионални шефове. За мен " Възраждане " и Българска социалистическа партия виждат, че не могат да провокират необятна социална реакция и си вършат пиар на гърба на парите на хората. Няма какво друго вършим, стоим и чакаме. Всички би трябвало да схванат, че тези партии държат Народното събрание като залог на някакви техни политически визии. Те нито са в тази позиция, нито имат правата да вършат това ", разгласи Петков.

" Тези, които блокират работата на Народно събрание, не могат да провокират необятно неодобрение против демонтирането на паметника и блокират работата на Народното събрание. Опитват се да не принудят, само че ние имаме търпението и ще приемем всички закони, и паметникът ще бъде демонтиран ", съобщи от своя страна ген. Атанас Атанасов. " Тези хора да не не помнят, че комунистическият режим е разгласен за незаконен в България. Този режим идва благодарение на непозната мощ. Аз 33 години очаквам да бъде демонтиран този монумент на тази непозната мощ. Ако би трябвало, ще работим събота, неделя и законите ще бъдат признати, и паметникът ще бъде демонтиран ", безапелационен бе той.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР