Днес имах честта да пътувам от София до Самоков с

...
Днес имах честта да пътувам от София до Самоков с
Коментари Харесай

Пътуваш до Самоков с автобус и стискаш зъби - друг начин няма. Или има? СНИМКИ

Днес имах " достойнството " да пътувам от София до Самоков с постоянна автобусна линия. Толкова съм възмутена, че ще си помисля дали въобще да употребявам услугите на компанията за транспорт.

Така започва постът на Елена Каракашева, оповестен в обществените мрежи. Описаната картина е позната: горещина на открито, горещина в рейса, липса на колани, липса на билетче, всичко това гарнирано с вонящо на гориво возило... Ето целия роман на дамата, провокирал доста мнения:

" От София тръгнахме на отворен шофьорски прозорец и спуснати завеси. Часът е 14:30! Времето не допуска да си носиш връхни облекла, тъй като температурата на открито беше (и може би още е) към 36-38 градуса. Реших, че климатикът ще бъде пуснат след Горубляне, тъй като чакайки на светофара, вратата на рейса се отвори.

На въпроса ми дали има климатик, белокосият " юноша " водач ми отговори съвсем афектиран: " ПуснАл съм го, ма. " Проверих " духалките " над главата ми, а те добродушно пускаха прелестно топъл въздух (може би упражняват за зимата). До края на пътуването ми мисля, че съвсем всички в автобусчето крепко стискаха зъби, тъй като очевидно това е процедура - без климатик.

За билетче при качване... дори няма да загатвам - нямаше такова! (Явно и това е процедура!) Коланите на седалките за пасажери - ами и тях ги нямаше и май в никакъв случай не ги е имало! За миризмата на гориво - няма дори да разясня! Явно по този начин се отнасят с пасажерите с това сходство на рейс! Някои ще кажат - еми за толкоз пари - такова! И може и да са прави! "

Самоковци допълниха картината:

" Билетчето не е по никакъв начин на ниска цена и изискванията не дават отговор в никой случай. Да не приказваме за миризмите, които се разнасят вътре и броя на правостоящите пасажери. Пълна покруса. "

" Да не приказваме за това какъв брой пъти не можеш даже да се качиш, тъй като няма места, или за това какъв брой пъти в събота или неделя някои превозвачи вземат решение да не си изпълнят курса, тъй като няма " задоволително " хора. Вчера се качих в микробус в 17.00 ч. от София, без климатик с правостоящи хора, пътуващ през Окол, слязох на Панчарево, толкоз можах да устоя... изчаках идващия, единствения комфортен и цивилизован рейс на Любонела, постоянно има места и се пътува обикновено... "

" Ами изкупиха боклуците от Европа. Този " рейс " е по-дърт от водача. Какви екстри очаквате? "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР