Днес и утре влаковете на метрото между станциите „Сердика” и

...
Днес и утре влаковете на метрото между станциите „Сердика” и
Коментари Харесай

Заради строежа на третия лъч: Без метро между „Сердика” и стадион „Васил Левски” този уикенд!

Днес и на следващия ден влаковете на метрото сред станциите „ Сердика” и стадион „ Васил Левски” няма да се движат. Промените в придвижването са поради градежа на третия лъч. Осигурен е различен превоз.

Причината влаковете да не се движат сред тези две спирки е фактът, че тунелопробивната машина за третия лъч на метрото работи в региона към спирката на Софийския университет. И за сигурност тази спирка е затворена за почивните дни.

Влаковете на метрото са с нормалното си разписание до „ Сердика” и до стадион „ Васил Левски”, а сред двете спирки хората се транспортират с рейс. Има чиновници на място, които упътват хората къде е спирката на рейса.

„ За тези 48 часа, в които се реализира това секване, ние сме взели решение от горната страна, в настоящите тунели, да не минават влакове с оглед сигурност, да няма натоварване и вибрации”, изясни Ангел Джоргов от „ Метрополитен” АД.

Служители на „ Метрополитен” и на Центъра за градска подвижност упътват хората, къде се намира спирката на рейса, който се движи сред станциите „ Сердика” и стадион „ Васил Левски”. По високоговорител също се оповестява за смяната.

Осигурените рейсове сред двете метроспирки са задоволително на брой и се движат задоволително постоянно, споделят от „ Метрополитен”.

През последната седмица е извършена осведомителна акция за смяната, в това число са разлепени осведомителни табели и карти по спирките.

Иначе, градежът на третия лъч на метрото се движи по график. Догодина по това време ще бъде пуснат секторът сред „ Красно село” и Попа.

Между „ Сердика” и стадион „ Васил Левски” хората ще пътуват с различен превоз единствено този уикенд. От понеделник метрото ще се движи по нормалния ред.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР