Днес и утре бурята Деби настъпва в Ирландия, съобщиха от

...
Днес и утре бурята Деби настъпва в Ирландия, съобщиха от
Коментари Харесай

Външно министерство предупреди: Днес и утре бурята Деби настъпва в Ирландия

Днес и на следващия ден бурята " Деби " настава в Ирландия, оповестиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата на ведомството. 
Утре се чака вятър със силни и разрушителни пориви. Предупреждението на локалните управляващи се отнася за региона на Дъблин, Карлоу, Килкени, Килдаре, Лаос, Лонгфорд, Лаут, Мийт, Офали, Уестмийт, Уиклоу, Клер, Кери, Лимерик, Типерари, Галуей. Според класификацията на метеорологичната работа, предизвестието е за оранжев код (рядко, рисково и разрушително) с годност от 2:00 ч. до 12:00 ч. локално време на 13 ноември (понеделник). 

Съществува и възможна опасност от увреждане на открити и уязвими структури, спиране на подаването на услуги, както и щета на електропроводи, осведомиха още от Ситуационния център. 

При нужда от подпомагане, българските жители в Ирландия, могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Дъблин, на следните телефони: +353 01 660 32 93, +353 01 660 30 22, както и на телефони за неотложни случаи в извънработно време: +359 876 830 566. Сигнали може да се подават и на имейл адреса: [email protected] 

Припомняме, че в събота Министерство на външните работи предизвести и за обявено изключително положение в региона на град Гриндавик в Исландия заради очаквано изригване на вулкан.

Властите оповестяват за тунел от магма под града, който е мъчно да се дефинира къде и по кое време тъкмо може да доближи до повърхността. През последните дни на полуостров Рейкянес бяха регистрирани и серия трусове, усетени в това число в столицата Рейкявик, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР