Днес хората са запознати с повечето закони и общоприети морални

...
Днес хората са запознати с повечето закони и общоприети морални
Коментари Харесай

Пет от най-странните закони в света, които ще ви изумят

Днес хората са осведомени с множеството закони и общоприети морални правила. По света обаче има толкава странни закони, които могат в действителност да ви учудят. Ето 5 от тях:

Да стъпваш върху пари в Тайланд

Стъпването върху пари в Тайланд е нелегално. Този много чудноват закон може да аргументи неприятности на всеки екскурзиант, който не знае за него и инцидентно настъпи някоя тайландска банкнота.

Ако изтървете банкнота и я застъпите с крайник, с цел да не излети, ще имате съществени проблеми с полицията. И защото на тайландските банкноти е изобразено кралското семейство, се счита за огромно пренебрежение да ги настъпиш. Вероятно оттова идва този чудноват закон.

Да дъвчеш дъвка в Сингапур

В Сингапур е нелегално да дъвчеш дъвка. Ако въпреки всичко обичате да дъвчете дъвка, то по-добре избягвайте това наслаждение в Сингапур, с цел да не си навлечете проблеми. В сингапурските супермаркети даже не са продава дъвка.

Този закон бил въведен, така ката на всички места по улиците имало размазани дъвки. Единственият късмет да дъвчете дъвка там е, в случай че това е с потвърдена лечебна цел.-->
 дъвка ThinkStock/Getty Images
Да забравиш рождения ден на брачната половинка си

Ако забравиш рождения ден на брачната половинка си в Самоа , може да те санкционират. Колкото и да ви е необичайно, това си е същински закон в тази страна.

Да отидеш на кино с лъв

Този необикновено чудноват закон е от Балтимор, щата Мериленд. Сигурно се питате, на кого би хрумнало да отиде на кино с лъв?

Да смениш крушка

Всеки човек знае по какъв начин да смени крушка. Но това не се отнася за хората от щата Виктория, Австралия . Там със закон е неразрешено да си смениш крушката, в случай че не си лицензиран електротехник.
 електрическа крушка ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР