Днес HBO пусна премиерата на Домът на дракона“ и смело

...
Днес HBO пусна премиерата на Домът на дракона“ и смело
Коментари Харесай

„Домът на дракона“ е повече Холивуд, отколкото Вестерос

Днес HBO пусна премиерата на „ Домът на дракона “ и самоуверено мога да кажа, че светът още веднъж седна заедно пред екраните в очакване на нова доза „ Игра на тронове “. Проблемът обаче в моите очи е, че видях повече Холивуд, в сравнение с Вестерос в Епизод 1: „ Наследниците на дракона “.

През цялото време наподобява по този начин като че ли продуцентите са решили да замерят фена с пачки. Всичко бе извънредно охолно, детайлите бяха изпипани, драконите бяха налице, само че бремето на обстоятелството, че сериалът е предистория неизбежно тежи.

Quiet in the realm.

House of the Dragon starts now.
— House of the Dragon (@HouseofDragon)

През 2011 година Епизод 1: „ Зимата идва “ на „ Игра на тронове “ е сниман два пъти и едвам не е свален от ефир преди даже да стигне до аудиторията, тъй като не оправдава упованията на вложителите. Причината тогава е тъкмо това разхищаване и представление, което видях и довечера 11 години по-късно, само че с разликата, че тук пилотният епизод остава непременно, просто тъй като от HBO са предубедени, че отрочето им ще им донесе триумф.

Доста съм отчаян, че Дейвид Беньоф и Д. Б. Вайс към момента не са разбрали кое тъкмо направи „ Игра на тронове “ толкоз обичана поредност. Това не са компютърните резултати, инцестът, ледените зомбита или драконите. На фена постоянно му е харесвала интригата, пък в случай че ще даже да гледа по какъв начин две мравки се състезават. Почти постоянно лимитираният бюджет провокира въображението, до момента в който претруфените неща просто продават пуканки.

A gift befitting a dragon princess.
— House of the Dragon (@HouseofDragon)

„ Домът на дракона “ въпреки всичко мога да кажа, че има прочут капацитет. Тази вечер бяха сложени някои съществени, които нямам самообладание да видя по какъв начин ще се развият. Моля се единствено за повече усърдие върху сюжета и по-малко върху компютърните анимации, тъй като киноманите имаме потребност от храна за размисъл, разпростряла се оттатък 60-те минути, в които продължава даден епизод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР