Днес ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат лидерска среща в търсене

...
Днес ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат лидерска среща в търсене
Коментари Харесай

Започват лидерските срещи. Първи са ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Днес ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат лидерска среща в търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната и обществото преди идното връчване на първия изследователски мандат от президента Румен Радев.

Тя е първата от поредицата лидерски срещи по самодейност на ГЕРБ-СДС и ще се организира през днешния ден от 10,30 часа с управлението на ПП-ДБ. Те остават желан сътрудник за първата политическа мощ в 49-ия парламент.

До срещата през днешния ден се стигна след поредност от диалози сред работни групи по законодателната стратегия, компромис за избора на ръководител на Народно събрание и съвещания при президента, напомня БНР.

Въпреки разбирателството по основни цели двете обединения не могат да реализират единодушие за сформиране на държавно управление. От ГЕРБ-СДС не престават да упорстват да получат отговор на въпроса за какво ПП-ДБ отхвърлят поддръжка за кабинет с техния мандат, макар острите изявления по време на предизборната акция и отрицателната изразителност, която водят против тях.

На този декор през вчерашния ден президентът Румен Радев разгласи, че няма да бърза с връчването на първия мандат. По този метод той ще даде опция на депутатите да одобряват значимите закони по Плана за възобновяване и резистентност и бюджета.

До края на седмицата ГЕРБ-СДС ще поканят на срещи и водачите на останалите парламентарно показани партии в 49-ото Народно събрание.

Очаквайте детайлности!

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР