Днес френските фермери получиха нареждане да държат домашните си птици

...
Днес френските фермери получиха нареждане да държат домашните си птици
Коментари Харесай

Птичи грип във Франция, правителството взема мерки

Днес френските фермери получиха разпореждане да държат домашните си птици в затворени пространства заради покачвания риск от разпространяване на птичи грип от мигриращите птици, заяви Агенция Франс Прес.

Заповедта, оповестена във френския формален вестник, следва сходна мярка, призната в Нидерландия предходната седмица, откакто в птицеферма беше открит случай на мощно заразния вариант H5 на птичия грип и 36 000 птици бяха избити като защитна мярка.
 Откриха огнище на птичи грип в Хасковско Откриха огнище на птичи грип в Хасковско
Българската организация по сигурност на храните установи огнище на високопатогенна инфлуенца вид " А " по птиците в животновъден обект в...

" Нарастващото равнище на заразяване в миграционните коридори оправдава повишението на равнището на риска за цяла Франция ", се споделя в заповедта.

Френското министерство на земеделието заяви, че от август насам в Европа са открити 130 огнища на птичи грип при диви птици и домашни птици, отглеждани във ферми. Досега не са открити случаи измежду професионалните птицевъди във Франция.

Френското държавно управление се надява, че блокирането ще помогне да се избегне повтаряне на обстановката от предходната година, когато птичи грип беше открит в близо 500 обитаеми места и съществено наруши производството на черен дроб от патици в Югозападна Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР