Днес Франция се прощава с рокендрол легендата Джони Холидей със

...
Днес Франция се прощава с рокендрол легендата Джони Холидей със
Коментари Харесай

Франция си казва последно сбогом с Джони Холидей

Днес Франция се прости с рокендрол легендата Джони Холидей със специфична траурна гала по парижкия бул. "Шанз-Елизе " и почетен концерт.

Траурният конвой ще тръгне от Триумфалната арка, ще премине по бул. "Шанз-Елизе " до площад "Конкорд ", откъдето ще се насочи към църквата "Ла Мадлен " за религиозна работа. След това ще се организира и концерт в памет на Холидей, който остава в историята като един от най-знаменитите реализатори във Франция и знак на френската рокендрол музика.

Очаква се шествието, предвождано от президента на Франция Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит, да притегли стотици хиляди фенове на починалата звезда и да бъде най-мащабното от 200 години насам.

Тази сряда Джони Холидей, с рождено име Жан-Филип Смет умря на 74 години след тежко и дълготрайно боледуване. (На френски артистичният псевдоним на изпълнителя Hallyday се произнася Алиде, а не Холидей).

В репертоара си звездата има над 100 рок композиции, най-хубавите от които съставляват цялостен стадий във френската известна музика. Негови дискове са продадени в целия свят в общ тираж над 110 млн. екземпляра. Холидей е и джентълмен на ордена на Почетния легион.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР