Днес Европа е изправена пред много предизвикателства и промени. В

...
Днес Европа е изправена пред много предизвикателства и промени. В
Коментари Харесай

Захариева: Следващият бюджет на ЕС трябва да бъде ефективен и балансиран


„ Днес Европа е изправена пред доста провокации и промени. В подтекста на Брекзит и идните избори за Европейски парламент би трябвало да действаме мъдро, без страсти и осъзнавайки огромната отговорност, която имаме във връзка с идващия бюджет на Европейски Съюз. ” Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева при откриването на конференция на високо равнище, отдадена на идната Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз, която се организира през днешния ден в София, оповестиха от Министерство на външните работи.

В изявлението си външният министър акцентира, че преди да се реализира единодушие по размера на бюджета, полемиката би трябвало да се концентрира върху целите. „ Бюджетът е нашият инструмент за правене на политика. Страните членки би трябвало да решим какъв брой амбициозни желаеме да бъдем “, означи Захариева. Тя акцентира, че е належащо да се откри баланс сред обичайните политики на Съюза и нужния запас за посрещане на новите провокации, изключително в региона на сигурността и миграцията. „ Гражданите на Европейски Съюз желаят сигурност там, където живеят, защита на границите на Съюза, само че и сигурност за своите работни места ”, посочи тя. Сред политиките с потвърдена добавена стойност за всички европейски жители вицепремиерът Захариева открои Кохезионната и Общата селскостопанска политика.

„ Трябва да имаме първокласен бюджет, който отразява всички тези политики. Необходимо е да търсим по-голяма успеваемост и еластичност и в това време нови способи за финансиране. Гражданите на Европейски Съюз чакат от нас да осигурим тяхната сигурност както посредством запазване на външните граници, по този начин и посредством обезпечаването на работни места и тяхното бъдеще “, акцентира външният министър в своето изявление.

Захариева означи, че като ръководител на Европейски Съюз България има отговорността да даде опция за открита и ползотворна полемика по главните стратегически цели и цели на Съюза. Подкрепяме желанието на Комисията за пускане на диалозите по идната Многогодишна финансова рамка оптимално скоро. Продължаването на разискванията по идващия бюджет на Европейски Съюз е от значително значение за гарантирането на един по-бърз и по-ефективен развой на договаряния и актуалната конференция е една от значимите стъпки в тази посока, добави първият ни тапия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР