Днес ЕС представлява една формална демокрация и фактическа олигархия, в

...
Днес ЕС представлява една формална демокрация и фактическа олигархия, в
Коментари Харесай

ЕС е де факто олигархия: полският премиер настоява за дълбока реформа на Общността


" Днес Европейски Съюз съставлява една официална народна власт и фактическа олигархия, в която най-силният има властта. Силните позволяват неточности, само че са неспособни да одобряват рецензии извън ", написа полският министър председател Матеуш Моравецки.

Германският " Ди Велт " разгласява гост-коментар на полския министър председател Матеуш Моравецки. Представяме Ви го със съкращения:

Войната в Украйна извади на бял свят истината за Русия. Всички, които отказваха да видят, че страната на Путин се води от империалистични ползи, в този момент би трябвало да признаят, че в Русия още веднъж са взели връх демоните на 19 и 20 век: национализмът, колониализмът и тоталитаризмът. и истината за: доста европейски водачи се хванаха на въдицата на Владимир Путин и в този момент са шокирани, написа при започване на публикацията си полският министър-председател.
Редакцията предлага
" По отношение на Русия имаме по-голям опит "

По-нататък той споделя, че през последните съвсем две десетилетия Русия постепенно е възстановявала империалистичните си упоритости - под погледа на Запада, който той упреква, че е изпаднал в нещо като " геополитически сън " и не е чувал гласа на истината, на който от години приказва. Полша може и да няма някакъв монопол над истината, само че във връзка с Русия ние просто имаме доста по-голям опит от другите, написа в коментара си Моравецки.

По-нататък той напомня за предизвестието на някогашния президент Лех Качински, който преди години сподели, че няма да спре при Грузия, а ще желае още и още. Този глас също не беше чут, прибавя полският министър председател. Според него това, че полският глас непрекъснато бива пренебрегнат, е единствено още един образец за огромния проблем, с който Европейски Съюз се бори: равноправието на обособените страни членки е единствено декларативно. Политическата процедура демонстрира, че позициите на Германия и Франция тежат повече, в сравнение с тези на всички други страни. На този декор Моравецки прави следния извод: " Днес Европейски Съюз съставлява една официална народна власт и фактическа олигархия, в която най-силният има властта. " Към това се прибавя и фактът, че мощните позволяват неточности и са неспособни да одобряват рецензии извън, написа още министър-председателят.

Моравецки показва грешките на Германия

Като образец за неверни позиции, отстоявани от Германия, той показва " Северен поток-2 ", предлагането на немското председателство на Европейски Съюз за среща а върха ЕС-Русия, механизма за систематизиране на мигрантите в Общността, употребявани от Путин и Лукшенко като средство за напън в една хибридна война против Европейски Съюз. И не на последно място: в случай че Европа доставяше на Украйна оръжие в същия размер и със същата скорост, както Германия, войната от дълго време да е завършила с безспорна победа за Русия. А Русия, окуражена от слабостта на съперниците си, щеше да продължи и по-нататък, показва още Моравецки.

Да си го кажем намерено: сегашният ред в Европейския съюз не ни защищава задоволително от външен империализъм. Обратното даже: институциите и дейностите на Европейски Съюз, който се изкушава да господства над по-слабите, са уязвими на инфилтрация на съветски империализъм, предизвестява Моравецки и приканва за осъществяване на дълбока промяна, с цел да могат общото богатство и равенството в Общността да станат още веднъж водещи европейски правила. 

Днешната обстановка ни принуждава да мислим в други рамки. Трябва да имаме куража да си признаем, че в Ковид пандемията и при продължаващата война Европейски Съюз не действа по този начин, както би трябвало да действа. А казусът не е в това, че вървим постепенно по пътя към повече интеграция. Проблемът е в самия път - той е неверен. И вместо да вършим две крачки напред, от време на време е разумно да се направи и една обратно, с цел да оценим обстановката от по-голяма отдалеченост, написа още в гост-коментара си за " Ди Велт " полският министър председател Матеуш Моравецки.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР