Днес един местен главен прокурор се сравни с войводата Георги

...
Днес един местен главен прокурор се сравни с войводата Георги
Коментари Харесай

Ето го руският Бенковски! Мащабите, технологиите и черешовите топчета са други, но историята помни смелите


Днес един локален основен прокурор се съпостави с войводата Георги Бенковски. Защо и по какъв начин – няма значение. По стичане на събитията се случи, до момента в който някъде на североизток един различен челник се хвърли да подвига народа си на въстание. И се почувствахме длъжни да създадем съпоставяне.

Той е хубав и неустрашим – същ Бенковски. Синеок и тъмнокос руснак, над 30-годишен. Очевидно образован и говорлив. Позивната му е Цезар. Кръвна група 0, резус фактор +, написа го на бойната му униформа. На ръкава си носи шеврон с новото съветско знаме – бяло, синьо, бяло (нищо алено, край с червеното). Връзва си косата на опашка, дефинира себе си като „ извънредно миролюбив човек “ и има лъчение на рокзвезда, само че дали е подобен – не знаем. Името му също няма да кажем – поради сигурността на околните му в империята.

Но той и не крие лицето си.

Бяга от Русия още през март 2022 година, при започване на войната. На запад. Но не към далечния, организиран Запад, а към близкия – в обстрелвания от всевъзможни съветски ракети Киев.

Веднага предлага на украинските управляващи да води война за Украйна. Преминава през комплицирана система от разпити, полиграфи и проби, с цел да потвърди, че не е лицемерен разузнавач, а героичен руснак. Издържа ги.

Става един от основателите и пълководец на съветския легион „ Свобода на Русия “, дружно със свои сънародници и съидейници, напуснали страната на Путин заради сходни аргументи. Легионът му се бие един до друг с украинските бранители в не една и две кървави борби, в това число и край Бахмут. Реално тези мъже, в борба против „ своите “ сънародници, потвърждават себе си и достойнството си, и че Русия не се състои единствено от Путин, олигарси и зомбита.

На 22 май 2023 година през нощта Цезар, отпред на легиона „ Свобода на Русия “, дружно с Руския доброволчески корпус, се „ върнаха “ в съветските Белгородска и Брянска области. С малко калашници, само че с доста мотивация те нахлуха през пробитата граница. Целта им са складовете за оръжие на съветската войска, с което оръжие желаят да екипират подготвени да въстанат против империята на Путин локални хора.

Дали ще им се получи? Да се надяваме, че няма да ги сполети ориста на нашия Бенковски.

Но ето какво сподели преди потегляне Цезар. Записа го на видео в нощта, в която той и другите същински руснаци потеглиха към поробената си татковина:

Ние желаеме нашите деца да живеят в мир и да бъдат свободни хора. Да могат да пътешестват, да учат и просто да бъдат щастливи в свободна страна.

Но за това няма място в модерна путинска Русия. В диктаторската страна, в която поради апел към мир децата ги лишават от родителите им, а младежи биват осъждани на пожизнен затвор. В страна, прогнила от корупция, обири, цензура, ограничаване на свободата, цензура и репресии. В тази страна, в която животът коства по-малко от портфейла на чиновника. В тази Русия, в която строят персонална жп линия до резиденцията на бункерния дъртак, вместо да ремонтират пътищата в района.

Дойде време да сложим завършек на путинската тирания. Благодарим на всички, които ни поддържат и пушат там, където би трябвало. Вашата поддръжка ни припомня всеки ден за нашата последна цел: Червения площад.

Бъдете смели и не се опасявайте. Защото ние се връщаме вкъщи.

Русия ще бъде свободна.

Звучи като кърваво писмо, нали? Тържествено и самоуверено, като писано от Каблешков или казано от Гаврил Хлътев пред Хвърковатата чета. Историята помни героите. Измекярите – не.

А ето какво сподели същият този Цезар преди 9 дни по украински тв канал, когато никой и не предполагаше какво следва:

Мога да ви подсигурявам, че жители на Украйна с оръжие няма да влязат на територията на Русия. Но аз мога, като жител на Русия, да се върна в родината си, нали? Това е мое право. Представители на Руския доброволчески корпус също могат да се върнат – това не е никаква експанзия във връзка с Руската федерация. Това са наши, вътрешнополитически работи. Войната, както е известно, е продължение на политиката с други средства. Ние умерено можем да се върнем, с цел да пообщуваме с бъдещите си гласоподаватели, по този начин да се каже.

Ние ще се върнем. Естествено – въоръжени. Защото разбираме, че путинският режим няма да си отиде просто по този начин. Всичко, което прави този прокълнат деспот, е опит да отсрочи своята политическа гибел. Той е подготвен да вкара в гроба стотици хиляди руснаци и украинци поради себе си – един нерешителен долен човек.

Ние сме длъжни да прекратим това.

И ще го прекратим.

Дали тези думи са знак за нещо, което стартира? Нищо чудно.

Но ние не знаем, по-добре питайте ген. Валерий Залужни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР