Днес е в ход спецоперация по установяване на шофьори, употребили

...
Днес е в ход спецоперация по установяване на шофьори, употребили
Коментари Харесай

Спецакция в Сливен: Заловени са пияни и дрогирани шофьори

Днес е в ход спецоперация по определяне на водачи , използвали алкохол и/или опиати , както и за дееспособност. Това оповестиха от ОДМВР-Сливен.

От 06:00 часа тази заран екипи на бранш „ Пътна полиция “, „ Териториална полиция “ и РУ-Сливен правят инспекции на два от най-натоварените пътни сектори на входа и на изхода от града. Проверките са по метода широкообхватен надзор като водачите се ревизират още за постоянни документи, потребление на предпазни колани, а товарните коли – за техническа редовност и валидност на гумите. 

Към 10:00 часа екипите са проверели над 150 транспортни средства и над 180 лица . Хванали са двама водачи с позитивна проба за приложимост на наркотични субстанции – мъж на 30 години, лидер на лек автомобил „ Мерцедес “, и 18-годишен лидер на лек автомобил „ Фолксваген Туарег “. Издадени са им талони за здравно проучване, формирани са досъдебни производства. 

Заловен е и един лидер с централизация на алкохол 0,91 промила , който също е поискал да направи здравно проучване. 

Дрегер. Снимка: ОДМВР-Сливен

Двама са отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати. Съставени са актове и фишове за други нарушавания на ЗДвП. Връчени са 28 електрони фиша

В рамките на 24 часа на територията на ОДМВР-Сливен са били осъществени 210 инспекции за приложимост на алкохол и 27 за опиати. Акциите не престават.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР