Днес е третият ден от Страстната седмица – Велика сряда,

...
Днес е третият ден от Страстната седмица – Велика сряда,
Коментари Харесай

Днес е Велика сряда

Днес е третият ден от Страстната седмица – Велика сряда, денят на Тайната вечеря на Божия наследник с апостолите и измяната на Юда.

На този ден е Зловещият скрит план – Юда отива при юдейските първенци и уговоря измяната на Христос против тридесет сребърника. Вечерта се организира Тайната вечеря на Божия наследник с Апостолите, по време на която той им споделя, че един от тях ще го съобщи. Юда излиза и го предава, а през нощта против четвъртък Христос се моли в Гетсиманската градина до идването на предателя и залавянето му.

Велика сряда e и споменът за една жена, разкаяла се развратница, изляла скъпоценен елей върху Господа в дома на Симона прокажени. С това тя Го помазала за заравяне, приживе оплаквала, умивайки нозете Му със сълзите Си и откривайки ги с превъзходните си коси. За нея Той сподели, че доста се прости на този, който умее доста да обича.

Голяма е разликата сред избавената грешница и погиналия Иуда, определен преди този момент за деятел: тя отдала цялото си благосъстояние за Христа и целувала нозете Му, а той продал за пари Учителя си с целувка. Можем да кажем, че общата тематика на първите три дни на Страстната седмица е краят на света и съдът Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР