Днес е специален ден за всички фенове на Берое. На

...
Днес е специален ден за всички фенове на Берое. На
Коментари Харесай

Днес е специален ден за всички свързани с Берое

Днес е специфичен ден за всички почитатели на Берое. На 12 април 1986 година старозагорският клуб става първенец на България след страховит сезон.

Ето какво пишат от формалния уебсайт на старозагорци:

Днес означаваме един специфичен ден за всички "беройци "! Нека си напомним:

На 12 април 1986 година Стара Загора означи най-радостния си футболен миг. Берое победи с шампионската купа на България след един страховит сезон. На 12 април 1986 година 40 000 фенове на стадиона под Аязмото пеят "Берое първенец ", до момента в който футболистите вършат почетна обиколка на стадиона в чест на извоюваната купа. Най-накрая най-смелите фантазии на почитателите са се сбъднали. Берое е станал първенец!

Продължаваме с бр. 25 на рубриката "Берое в елита " в формалния уебсайт на клуба, която е обвързвана с присъединяване на обичания тим в елита на българския футбол. Поредицата е отдадена на юбилея "100 години проведен футбол в Стара Загора ", който ще бъде празнуван през тази 2016 година Чрез "Берое в елита " ще се опитаме да ви представим всичко най-интересно и любопитно сезон по сезон. Всички резултати, известни статистики, кавги, рядкости. Очаквайте нов материал всяка седмица.

Рубриката е показана със съдействието на Христо Христозов и с помощта на алманаха "Футболът в града на липите " от Кънчо Колев. Част от снимковия материал за цялата графа е от книгата "Корените на ПФК Берое " от Наньо Нанев.

1985-86 година - Шампиони

В този брой на рубриката ще ви разкажем всичко най-интересно за един от най-паметните сезони в цялата история на "Берое " - шампионския. Всеки един последовател, който е бил очевидец на случилото се през 1985/86 година в никакъв случай няма да го не помни, тъй като тогава фантазията се трансформира в действителност. На 12 април 1986 година "Берое " най-накрая е първенец на България...но дано стартираме хронологично.

Преди началото на сезона в отбора има няколко промени. Новите имена са единствено две - Стоян Бончев и Мюмюн Кашмер, който е мечтан от много време. "Берое " обаче се разделя и с две от легендите си - Коста Костов и Георги Стоянов. Сред освободените са куп играчи с малко игрови минути - Атанас Баценков, Койчо Коев, Спас Кузов и Цветомир Дерменджиев. Николай Демирев пък е преотстъпен на "Чирпан ". Начело на отбора като старши треньор застава Евгени Янчовски, който наследява Петко Петков на поста.

"В началото никой не ни слагаше в сметките за купата. Ние обаче имахме страховит колектив, който бе в основата на всичко. Постепенно набрахме самочувствие и дадохме всичко от себе си за купата. Някои се пробват да омаловажат триумфа ни, тъй като нямало "Левски " и ЦСКА, само че те си бяха там със същите играчи. Просто им бяха сменили имената. ", споделиха петима от първенците в бр. 4 на предаването #СВЕТЪТеБЕРОЕ. И в действителност в самото начало никой от експертите не поставя "Берое " в сметките си.

 Берое
източник: beroe.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР