Днес е последният ден, в който може да бъде сменен

...
Днес е последният ден, в който може да бъде сменен
Коментари Харесай

Последна възможност за смяна на личния лекар през 2023 г.

Днес е последният ден, в който може да бъде заменен персоналният доктор за тази година. Следващата опция е от 1 до 30 юни 2024 година

Извън тези периоди промяната на общопрактикуващия (личния лекар) е допустима само при съществуването на няколко хипотези. Това може да стане, когато лечебното заведение, в което е определен доктор, няма подписан контракт с НЗОК; когато лицето е осъществило своя избор на персонален доктор в лечебно заведение, което е сключило контракт с НЗОК, само че след това този контракт е преустановен на някакво основание; когато лицето е осъществило своя избор на персонален доктор, само че след това лечебното заведение, в което той работи, не подписа контракт с НЗОК; при установена от НЗОК трайна неспособност на определения доктор да оказва първична извънболнична помощ; при смяна на сегашния адрес на здравноосигуреното лице.

Формулярът за избор на общопрактикуващ доктор може да бъде изтеглен от уеб страницата на НЗОК – www.nhif.bg - графа „ За жители “ - линк „ Регистрационни форми за избор на общопрактикуващ доктор “. На гърба на формуляра има инструкции за попълването му.

Справка за общопрактикуващите лекари, сключили контракт с НЗОК, може да бъде направена в рубриката „ Електронни услуги “ -  „ Информация за контрактувани действия “ - линк „ Търсене на договорни сътрудници и действия “ - подлинк „ Общопрактикуващи лекари “.

Здравноосигурените лица може да се обръщат и към РЗОК за информация за общопрактикуващите лекари, които са сключили контракт с НЗОК в съответния здравен регион.

Съществува опция и посредством Персонализираната осведомителна система (ПИС) на НЗОК изборът на общопрактикуващ доктор да се прави и онлайн, в случай че здравноосигуреното лице има електронен автограф, с който да подпише регистрационната форма за избор на персонален доктор.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР