Днес е първият ден от свещения месец Рамазан - месецът

...
Днес е първият ден от свещения месец Рамазан - месецът
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Кърджали: В месеца на милосърдието и покаянието да се сплотим и да изведем България от кризата с ДПС в управлението

Днес е първият ден от свещения месец Рамазан - месецът на сплотяването, състраданието и милосърдието, месецът на равносметката и пречистването. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, лидер на Кърджалийската листа на партията и добави, че в свещения месец Рамазан има доста знаци.

В Кърджали пропаганда не вършим, споделяме си. Ние сме жанр, огромен депесарски жанр с кръвна група ДПС+, сподели Карадайъ на огромната предизборна среща в Столицата на Родопите. В нея участваха още зам.-председателят на партията доктор инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, евродепутатът от Движение за права и свободи Атидже Вели и общественият специалист доктор Хасан Адемов.

В последния месец показахме силата си и аз към горделив с това, само че за жалост - по неприятен мотив. След опустошителното земетресение в Р Турция, структурите на Движение за права и свободи проведоха огромна даритеска акция, в която се включиха всички български жители без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност. От Столицата на толерантността благодаря на всеки един от тях за проявеното съчувствие, съпричастност и състрадание. Поклон пред тях, съобщи Карадайъ.

Той направи прилика с опустошителните рецесии в България, най-голяма от които е политическата. Без излаз от нея, не може да се откри решение нито на икономическата, нито на обществената, нито на енергийната.

Затова отново би трябвало да сме единни, да се сплотим, да покажем нашата мощ, с цел да преодолеем рецесията на рецесиите, безапелационен бе Карадайъ.



Обикаляме цяла България и хората ни споделят нашите проблеми са едни и същи – високите цени, високата инфлацията, несигурните работни места, ниските приходи. Прогресивно обедняваме, споделят хората. И в Кърджали чуваме същото, уточни водачът на Движение за права и свободи.

Но въпреки това и страната обедня. В момента дългът е над 40 милиарда, сподели Карадайъ. И изясни, че днешната обстановка доста припомня 2001 година - след приватизацията, когато стопанската система бе рухналата, а инфлацията доста висока.

Движение за права и свободи пристигна на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лв.. Но ние влязохме във властта, с цел да изведем страната от рецесия. Управлявахме до 2009 година И когато излязохме от властта, дългът на страната беше единствено 1,5 милиарда лв.. Нещо повече - имаше 8,5 милиарда лв. фискален запас. За 8 години ръководство върнахме 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, сложени от доктор Ахмед Доган още през 1991 година, бяха реализирани - участието на България в НАТО и Европейски Съюз, съобщи Карадайъ. И добави: " Така ръководи Движение за права и свободи! "



През 2009 година обаче пристигна един, които сподели, че коалиция била неприятна дума. Обяви се за добър и съобщи, че като махнел неприятното, всичко щяло да е наред. Взе да ръководи еднолично. И равносметката в цифри в края на 2020 година беше: дългът на страната стана над 21,5 милиарда лв.. За 10 години еднолична власт новият дълг на страната бе 20 милиарда. Едноличното ръководство ни коства 20 милиарда нов дълг, разяснява още Мустафа Карадайъ.

Той заяви още една страшна равносметка. След завършилото броене 800 хиляди българи ги няма. Напуснали са страната. Докато по време на ръководството на Движение за права и свободи, у нас имаше потребност от строители и те нямаха причина да бягат в Германия.

Ние казахме, че този модел на ръководство е неприятен и би трябвало да се смени. И други потеглиха да повтарят, че би трябвало да се смени моделът. Дойдоха едни от Харвард. Харвард може да дава дипломи, само че не покрива базови дефицити. Та пристигнаха шмекерите или шарлатаните, както ги назовават, и дългът на страната скочи на над 40 милиарда лв., продължи с разбора си Карадайъ. И попита: " Кой ще ги заплаща? "

Ще ги заплащат внуците на нашите внуци. Хората обедняха, само че и страната обедня - от неспособно ръководство, безапелационен бе той.

Карадайъ заяви, че и инфлацията, която в Европа е на половината на тази в България, си има своето пояснение. Защото макар настояването на Движение за права и свободи за експертен кабинет през 2020 година, който да напише оперативните стратегии, нито те, нито Планът за възобновяване и резистентност бяха подготвени в точния момент. И през днешния ден не работят.



2023-та към момента не сме получили и една стотинка от тези 60 милиарда лв. по Плана и стратегиите, сподели Карадайъ. Той напомни, че България имаше работещи оперативни стратегии в предходните два интервала, тъй като специалистите на Движение за права и свободи ги написаха и задействаха, с цел да може след това Борисов да реже лентички.

Днес няма План, няма стратегии. Сега приказват, че земеделието ще им е приоритет. Пак лъжат! В Плана за възобновяване и резистентност имаше над 500 милиона за напоителни системи. Махнаха ги и сложиха 600 милиона евро за акумулатори на един олигарх. За кого мислят? За хората или за един човек, попита риторично Мустафа Карадайъ.

Време е за Движение за права и свободи. Време е за разсъдък, отговорност и разговор, съобщи Мустафа Карадайъ. И увери, че Движение за права и свободи ще направи дневния ред на хората дневен ред на Народното събрание.

Призовавам ви в месеца на милосърдието и на сплотеността, в месеца на покаянието, да се обединим и да си свършим работата, тъй като носим отговорност към себе си, към поколенията, само че и към страната. Да гласуваме с ум и разсъдък. Ако българските жители гласоподават с разсъдък, а не с предубеждения, Движение за права и свободи ще е първа политическа мощ, съобщи Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР