Днес е първият ден на Коледа, но за лекарите няма

...
Днес е първият ден на Коледа, но за лекарите няма
Коментари Харесай

В „Света Анна“ Рождество Христово посрещнаха близо 60 пациенти с коронавирус

Днес е първият ден на Коледа, само че за лекарите няма делник и празник. В столичната болничното заведение „ Св. Анна “ е приет в болница Стефан Маринов, който е измежду младите пациенти на лечебното заведение. У дома го чакат щерка му на две години и синът му на 10. От момчето си през вчерашния ден той получава рисунка, която му припомня за дома.

39-годишният мъж описа, че ще прекара празника в телефонен диалог със фамилията си.
Снимка: btvnovinite.bg
Надежда цялостен живот е минавала през компликациите с ария, по този начин и през днешния ден.

В болничното заведение е от две седмици, не знае по кое време ще я изпишат, само че е признателна:

„ Нека всички хора по света да имат здраве и за екипа тука, който се грижи за мен, нямам думи да се отблагодаря. Имаше една македонка тук, аз, като пристигнах на третия ден, тя пристигна да ме храни, не се познавахме, благата, дано бъде и тя добре “.
Снимка: btvnovinite.bg
Даниела е доброволец в Коронавирус отделението от предходната година. Още когато стартира да учи в Медицинския университет чува думите – в медицината няма празник:

„ Мислим по-позитивно. Трябва да се работи, не можем да оставим пациентите. Наистина е рисково, който не е бил тук, не знае нищо. Ние като доброволци би трябвало да вършим всичко, с цел да се улесни работния развой “.

Дежурствата в отделението са 12-часови и без значение дали е празник или делник те са все по този начин натоварени. Д-р Елеонора Стаменова от две години специализира пулмология и споделя, че работата ѝ в болничното заведение минава в сянката на Коронавирус.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите на лекарите за разлика от началото на епидемията, в този момент лечението на Коронавирус болните е надградена.

„ Освен известния на всички ремдесивир, в последните няколко месеца ние разполагаме и със характерни моноклонални антитела, които работят непосредствено на вируса. Прави усещане, че хванати в точния момент, те не развиват тежки пневмонии, не развиват дихателна непълнота и броят на пациентите в реанимация доста понижава. Много е значимо да се посочи, че има прецизни инструкции за започване на тази терапия – до седем дни от начало на признаците “, описа доктор Елеонора Стаменова.

В Университетската болница „ Света Анна “ Коледа посрещат близо 60 пациенти с ковид. Те ще бъдат обгрижвани от към 10 души медицински личен състав.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР