Днес е първата копка на мегапроекта Тракия сити парк

...
Днес е първата копка на мегапроекта Тракия сити парк
Коментари Харесай

Стартира изграждането на затворения комплекс „Тракия сити па...

Днес е първата копка на мегапроекта „ Тракия сити парк " - най-мащабния в капиталовата стратегия на „ Хъс естейт ". „ Всеки наш комплекс се отличава от другия, а този, като се изключи че е най-големият, ще разполага с внушителните 13 700 кв.м вътрешен озеленен двор, където ще има детски площадки, стрийт фитнес и зони за отдих - в сърцето на най-добре развития инфраструктурно квартал на Пловдив - ЖР „ Тракия “, сподели в анонс пред „ Марица “ Симеон Пищалов, шеф на „ Хъс естейт “. 

„ Тракия сити парк " е разпрострат във височина и съставлява смела комбинация от 18 блока, най-ниските от които 10-етажни, а най-високите - 18-етажни. В сърцевината им е развита покривна градина. Тя попада на равнището на втория етаж и е отворена само за жителите на комплекса. Сутеренът под градината пък ще бъде развъртян като ритейл парк с огромен затрупан паркинг за клиенти.

От „ Хъс естейт “ прибавят, че близо две години са търсили подобаващ имот в квартал „ Тракия ". Прецизни във връзка с местоположението, вложителите виждат в този терен - сред бул. „ Освобождение " и ул. „ Георги Данчов " - съвършеното попадение. Разположен на четири улици, той е изцяло подобаващ да разгънат един по-мащабен проект за застрояването му. Комплексът попада в непосредствена непосредственост с детски градини и ясли, учебни заведения, хранителни хипермаркети, търговски центрове и аква парк и е единствено на 2 минути от парк " Лаута ". Локацията му е извънредно лесна за достъп както с публичен превоз, по този начин и с лек автомобил.  

 

Експертите:  Необитаемите жилища не заплащат и лев за поддръжка. Защо?

Министерски съвет внесе в Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност. Ще употребявам платформата, с цел да отбележа текстовете, които практиката е посочила, че не са ефикасни, и смятам, че би трябвало да бъдат изменени.

На първо място ще слага разпределението на разноските за ръководство и поддръжка. В в този момент настоящата нормативна уредба тези разноски се разпределят на брой жив​еещи, а трайно необитаемите жилища не заплащат. Освен това този режим е декларативен! Собственикът на жилището заявява какъв брой души населяват жилището. И какво се получава в реалност? 

-   Необитаемите жилища не заплащат нито лев за поддръжка. Те са съсобственици на общите елементи, а ги поддържат хората, който населяват постройката. В правото има термин „ безпричинно обогатяване “, който мога умерено да употребявам в тази ситуация.

-   В жилище, в което живеят няколко души, притежателят му заявява по-малък брой жители, с което още веднъж ощетява останалите.

-    Тази норма е неприложима за офис постройките, тези със смесено предопределение, апартхотелите и други

-    Тази наредба е в несъгласие на член 41 от Закона за собствеността: " Всеки притежател, пропорционално с каузи си в общите елементи, е задължен да взе участие в разноските, нужни за поддържането или за възобновяване им, и в потребните разходи, за осъществяване на които е взето решение от общото заседание ".

Мога да посоча още много образци. 

Мисля, че би трябвало да бъде дадена опция на етажните притежатели сами да дефинират метода на систематизиране на разноските за ръководство и разноските за поддръжка, а точно: 

-    според броя на притежателите, ползвателите и жителите, както е досега;

-    според процентите идеални елементи от общите елементи на сградата;

-   на брой независим обект.

И по този начин нашият зов е: ​дами и господа ​народни представители, дайте право на избор на живеещите в здания в режим на етажна благосъстоятелност.

" Асоциация на сдруженията,  управляващи етажна благосъстоятелност ", Лилия Чолакова ​- член на управителния съвет, 

тел. 088 20 00 204.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР