Днес е най-светлия християнски празник. Традиционно всяко семейство се събира,

...
Днес е най-светлия християнски празник. Традиционно всяко семейство се събира,
Коментари Харесай

Примерно меню за коледната вечеря

Днес е най-светлия християнски празник. Традиционно всяко семейство се събира, подготвя се коледна вечеря, разменят се дарове и доста усмивки. Всяко семейство има своите обичаи във връзка с ястията, часът на вечерята, подаръците и така нататък Но въпреки всичко ние ще ви предложим едно примерно меню за коледната вечеря. Ако още нямате хрумвания какво да сготвите за тази вечер, вземете някои от нашите. Менюто е формирано от най-традиционните коледни ястия, с цел да бъде по усета на всеки.

Салата:

1 вид: Картофена салата

Хората, които не обичат картофи са единици, тъй че картофената салата е един съвършен вид за фамилната вечеря. Приготвя се извънредно елементарно и бързо. Така ще имате задоволително време да приготвите и главното ядене.

2 вид: Снежанка

Снежанката е салата, на която доста фамилии залагат на Коледа. Можете да я купите от магазина или да я приготвите у дома. Снежанката може да бъде сервирана по доста забавни способи, да вземем за пример на топки, с цел да прилича снежни топки.

Предястие:

Вкусно коледно дърво

Това е едно забавно предястие, приготвено от тесто и сирене. То има формата на коледна елха и надали има по-подходящо време да го приготвите от Коледа.

Вижте рецептата ТУК

Основно:

1 вид: Капама

Капамата е охолно зимно ядене, приготвено с доста и разнообразни типове месо, богато на усет и аромати. Капама е типично зимно ядене, уместно за Коледа, защото съществена съставка от рецептата за капама е киселото зеле. Имате свободата да сложите всякакво месо, наденички и салами. Импровизирайте!

2 вид: Свински пържоли

Свинските пържоли са доста универсално ядене. Предлагаме ви и тях, защото капамата съдържа кисело зеле, което не всеки яде. При свинските пържоли обаче няма да имате този проблем. Приготвят се доста елементарно. Просто измивате месото, слагате го във фурната и стартирате приготовлението на десерта, да вземем за пример. Можете да извършите всякаква гарнитура- ориз със зеленчуци, задушени картофи, кисели краставички, туршия или каквото друго пожелаете.

Десерт:

1 вид: Баница с тиква или ябълки

Няма по какъв начин Коледа да мине без баница. Затова може да приготвите или баница с тиква или баница с ябълки. И двете са типично коледни десерти.

2 вид: Кекс или торта

Ако желаете да заложите на нещо не чак толкоз обичайни, пригответе торта или кекс. Добавете обичайните коледни аромати- канела и портокалова кора и вашият десерт незабавно става коледен.

И не на последно място, коледната пита . Тъй като приготвяте пита за най-хубавия празник, проявете малко креативност. Може да украсите питата, като изрежете разнообразни коледни форми от тесто и ги сложите от горната страна.

Добър вкус и радостна Коледа!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР