Днес е един от най-специалните дни в историята на нашия

...
Днес е един от най-специалните дни в историята на нашия
Коментари Харесай

Връчиха наградите Вестител на церемония по случай освобождението на Враца

„ Днес е един от най-специалните дни в историята на нашия град. Освен време за респект към предците ни, би трябвало да се замислим какво постигнахме 146 години по-късно. Можем да бъдем почтени хора, в случай че сме смирени и демонстрираме положителните образци в нашето общество. Наградите „ Вестител “ са тъкмо това – да покажем, че когато имаш чисто сърце и религия, няма компликация, която да не можеш да преодолееш. Скъпи съграждани, дано не забравяме, че от нашите старания и персонален образец зависи по какъв начин ще живеем, по какъв начин ще израснат децата ни и по какъв начин ще се развива общият ни дом. Вярвам, че можем да го създадем, тъй като във Враца живеят почтени, интелигентни и мъдри хора! Честит празник! “ – сподели кметът Калин Каменов в приветственото си слово във връзка 146-та годишнина от Освобождението на Враца.
Тържественото честване се организира пред паметника на „ Вестителят на свободата “, а в границите на церемонията бяха връчени премиите „ Вестител “. Носителите на високото звание за интензивно присъединяване в значими публични дела са:
- „ Холсим България “ АД –за дарените средства за ремонт на детското поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “;
- Семеен кодекс „ Ритмика 89 “ -  за дейна гражданска позиция и събрани над 8 000 лева за ремонт на паметника на Христо Ботев;
 -НЧ „ Развитие – 1869 “ – за интензивно присъединяване в публичния и културния живот на града;
- Самуил и Цветан Василеви- татко и наследник, които подариха косите си на Асоциация за предварителна защита на рака " Промени живота си в този момент! ", с цел да бъдат направени перуки за хора, които страдат от онкологични болести.
На тържественото отбелязване участваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, ръководителят на Общински съвет доктор Владимир Христов, общински съветници, регионалният шеф Надя Донкинска, заместник-кметът Петя Долапчиева, шефове на образователни заведения и културни институции, общественици, възпитаници и жители.
В знак на родолюбива респект и благодарност, пред паметника „ Вестителят на свободата ”  бяха поднесени венци и цветя.
Участие в празника взеха военнослужещи от Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „ Развитие 1869 ” – Враца и актрисата Цветана Горкиева от  Драматично-куклен театър-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР