Днес е денят, в който живеещите в София и гостите

...
Днес е денят, в който живеещите в София и гостите
Коментари Харесай

Фестивал събира национални ястия под един покрив на Женския пазар

Днес е денят, в който живеещите в София и гостите на града ще имат опция на едно място да се срещнат с обичайна кухня на няколко страни.

Това е допустимо с помощта на първия по рода си фестивал навън за качествена храна и питиета - StrEAT Fest. Той ще е отворен за гости от 10:00 до 22:00 часа и е проведен от изданието " Бакхус " взаимно с " Пазари Възраждане " ЕАД и с поддръжката на регион " Възраждане ".

Събитието има вход - 10 лева за възрастни, в които са включени 5 лева консумация, а за деца 5 лева, от които цялата сума е консумация. Разплащането на щандовете ще става с фестивална валута, която всеки може да обмени на няколко предопределени за задачата пункта.

В особено обособена фестивална зона в обновената част на " Женски Пазар ", StrEAT Fest ще показа селекция от 40 изложители, разграничени по категории:

- зона " Ресторанти " - 10 заведения и готвачи, представители на разнообразни национални кухни

- зона " Сладко&Солено " - майсторски десерти, сладоледи, самун с мая, особено кафе и потребни смутита.

- зона " Вино&Бира " - бутикови вино мазета, представители на разнообразни райони в България и необятна селекция от крафт бири.

- зона " Български производители " - ферми, пасищно месо, млечни храни, опаковани артикули.

- зона " Бар " - коктейли, кафе и бирен сладолед.

В рамките на фестивалния ден посетителите ще могат да опитат разнородни храни, приготвени на място, вино, крафт бира, коктейли, сладкиши, кафе и селекция от артикули на български фермери и производители. За децата ще има специфичен избор от храни и питиета, а " Музейко " ще аранжира за игра детската площадка на територията на фестивала.Бандата джаз музиканти Brazz Vilidj ще свирят онлайн денем, а следобед първият формат на StrEAT Fest ще приключи с празненство с гост-диджеи.

Ключова част от фестивала ще бъде зоната с заведения за хранене, които ще приспособяват менюто си за " улицата " и ще предложат на посетителите типични ястия от разнообразни национални кухни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР