Днес е 20 април - денят, в който през 1876

...
Днес е 20 април - денят, в който през 1876
Коментари Харесай

Никола Минчев: Априлското въстание е сред най-решителните крачки, направени от българския народ

Днес е 20 април - денят, в който през 1876 година в Копривщица е гръмнала първата пушка и е почнало Априлското въстание. Това сподели при започване на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. Въстание, по думите му, дълго подготвяно от българските революционери, чакано дълго от българския народ и осъществено със мъжество и религия в реализиране на заветната цел.

" То не реализира задачата си, само че отдадеността и храбростта, с която нашите предшественици са се опълчили против цяла империя, ще се помнят, до момента в който я има България. Априлското въстание е измежду най-решителните крачки, направени от българския народ, с която той декларира решителност да възвърне своята страна, да отхвърли тиранията и да поеме в свои ръце бъдещето на страната си ", съобщи Минчев.

Длъжни сме, акцентира ръководителят на Народното събрание, да преклоним глава пред всички тези, които с живота си са платили нашата независимост, които със смелостта и куража си са впечатлили целия свят, и направиха по този начин, че през днешния ден да има българска страна, знаме, парламент.

Нека е безконечна паметта на всички, изгубили живота си, с цел да я има България. И дано ние сме почтени техни наследници, и в делата си да се водим само от ползите на Българя и добруването на българския народ, приключи словото си Никола Минчев.

Заседанието на Народно събрание през днешния ден стартира с едноминутно безмълвие в памет на починалите в Априлското въстание, по предложение на ПГ на „ Възраждане “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР