Днес денят в по-голямата част от страната ще започне със

...
Днес денят в по-голямата част от страната ще започне със
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевични бури в близките дни

Днес денят в по-голямата част от страната ще стартира със най-вече слънчево време. Над Северна България още преди обяд, а над Южна – по-късно денем, още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще има и градушки.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София към 28°.

По Черноморието още преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури по крайбрежието: 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По билата ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 24°, на 2000 метра – към 17°.

През нощта против вторник преваляванията ще продължат, в Източните Родопи ще са обилни. Най-масови ще са преваляванията във вторник, когато вероятността за обилни количества, основно тук-там в Северна България и източната част на Родопската област, е най-голяма, а в областите Ямбол, Хасково и Кърджали, където е в действие предизвестие от втора степен, код оранжево, са вероятни и количества над 50 литра на кв. метър. От север-северозапад, в Източна България по-късно и от североизток, ще проникне по-хладен въздух и температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 23° и 28°.

През идващите дни още веднъж на доста места в страната ще вали дъжд, съпроводен от гръмотевични стихии. Остават и изискванията за интензивни феномени, обилни по количество превалявания и градушки. От сряда ще има и слънчеви часове, основно в часовете преди обяд. Ще стартира и постепенно покачване на температурите, само че до края на интервала, изключително в източните региони, ще се задържи по-хладно от нормалното за края на юли.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР