Днес декларирам - ние няма да се коалираме с БСП.

...
Днес декларирам - ние няма да се коалираме с БСП.
Коментари Харесай

Борисов от Петрич: Декларирам, че няма да се коалираме с БСП. Същото да направят и ПП, и ДБ

Днес заявявам - ние няма да се коалираме с Българска социалистическа партия. Същата декларация да създадат Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов.

Предлагам им предизборно съглашение по важите теми между партиите в бъдещия парламент, с цел да може да се сформира държавно управление, което да не зависи от това коя политическа мощ държи мандата за ръководство. 

Безотговорно е занапред да се мисли за още едни избори през есента дружно с локалните.

Гледах мостовете, тунелите, които стоят... беше ми тъжно. Две години застой, това са обстоятелствата, които ни донесе " Промяната “.

 

Това сподели в Петрич водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и предизвести, че се задава президентска република.

 

ГЕРБ има доста ясна политика. Ние до момента сме били в коалиция два пъти – с „ Демократична България “ и с „ Патриотичния фронт “, тъй като с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре даже да се беседва с Българска социалистическа партия, разяснява Борисов.

 

По думите му партията му няма да реагира добре да се водят договаряния за съдружно ръководство с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

 

Борисов добави, че след предварителните парламентарни избори, „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ ще останат в изолираност.

 

" Фактът, че те се сплотяват (ПП и ДБ), значи, че ние сме първи. Подобни, съшити с бели, обединения са нетрайни - Политическа партия е извънредно лява партия, по-лява от Българска социалистическа партия, не знам какво им е дясното на " Да, България “? С кои очи Христо Иванов гледа Асен Василев, който искаше да отвори бюджета и да ни задължи с милиарди? И с помощта на мен, Карадайъ и на Стефан Янев това не се случи. Утре, като тръгнат да вършат бюджет, по какъв начин ще го създадат? Асен Василев не влезе в зала при гласуването за Ф-16. Ние, Движение за права и свободи и Възхода, дружно с Христо Иванов, приехме всичките тези решение. Кое им е общото?

Това ли им е промяната -  да махнем Гешев и да сложим Рашков. Да смениш Гешев с Рашков, сипейки си розови кристали, пиейки шампанско и поръчвайки си заря, да арестуват почтени хора “, ядоса се Борисов.

 

“Аз съм изрично явен - това е доста неприятно сигнал, който дават като политици, прехвърляйки всичко върху локалните избори. Всички желаят да работят с нас в този момент, тъй като видяха - две години съсипия ни докара " Промяната “, акцентира водачът на ГЕРБ.

Аз им предлагам на ПП-ДБ предизборно споразумание по значимите тематики, акцентира Борисов.

 Той предизвести, че другояче България върви по пътя на президентска република. 

 

Борисов е на среща в Петрич с водещия партиен актив, а коментарът му идва на фона на замразения градеж на автомагистрала " Струма “.

 

Борисов сложи и добра оценка на последното служебно държавно управление. Той не пропусна да означи, че те са работили и по времето на ръководството на ГЕРБ.

 

" Гълъб Донев е сдържан, прагматичен, порядъчен, който си прави работата. Такъв е бил години наред при нас “, продължи той.

 

" Партиите се сплотяват, тъй като схванаха, че по настрана не могат да победят ГЕРБ “, разяснява Борисов и обединяването сред Демократична България и Политическа партия.

 

Към някои от служебните министри имаме огромни забележки, само че партиите действително абдикираха от ръководството “, добави водачът на ГЕРБ.

 

„ Когато „ Да, България “ претендираха за третия мандат, Христо Иванов ми сподели, че аз съм му мислел неприятното, че съм му мислил политическата гибел. Какво значи това, в случай че пожелая на някого да е министър председател, значи желая да го унищожа. После почнаха – в случай че не сме ние, няма ръководство “, сподели той.

 

" Последно мен някой може да ме заподозре във връзки с Радев, с изключение на някоя болна глава “, посочи той.

 

" Същото, което направиха в страната, ще създадат и градовете. Имаме шанса по Конституция, че Радев може да направи служебни държавни управления. А в градовете не може “, означи Борисов и предизвести, че страната ще изпадне в цялостен безпорядък и безусловно ще бъде счупена.

 

" Точно с 1 лев падна бензинът с отивате от власт на " Промяната “. Кой докара галопиращата инфлация? Политиката на Асен Василев. Намериха време да си намерят " Джемкорп “, да се финансират дебело по втория метод, заобикаляйки закона от други компании. Извинявайте, не им задавате въпроса, в случай че вие сте положителните, другите партии неприятните българи ли ще бъдат? Те по какъв начин делат хората? ", напомни Бойко Борисов.

 

" Ние два пъти сме били в коалиция - с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт, тъй като сме имали разрези. Партията няма да реагира добре в случай че се мине в сходен вид диалози с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и така нататък В един миг Политическа партия и Демократична България ще останат в изолираност от всички останали партии и още веднъж ще почне едно отсрочване на първия мандат, на втория мандат... Аз взаимни отстъпки съм правил доста, беседвам с всички, както виждане. " Да, България “ и Политическа партия са били в коалиция, имали са вицепремиер от Българска социалистическа партия, внезапно Българска социалистическа партия им стана неприятна. Днес заявявам - ние няма да се коалираме с Българска социалистическа партия. Същата декларация да заявяват Кирил, Асен и Христо “, съобщи Борисов.

 

" Газпром “ няма да апелира, че преминахме от евро и долари в рубли. Нямат съображение, продали са си газа на 130% цена. Само по това може да разберете докъда са я докарали. Благодарение на тяхната политика ние платихме 30% по-скъп газ, отново съветски. " Лукойл “ по тази причина регистрира рекордни резултати. От единия джоб ти взимат 1 лева, а в другия ти дават 25 ст., добре ли е?, попита Бойко Борисов.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР