Днес честваме 24 май – ден на българската азбука. За

...
Днес честваме 24 май – ден на българската азбука. За
Коментари Харесай

Честваме 24 май – деня на българската азбука

Днес честваме 24 май – ден на българската писменост. За първи път тази година празникът се отбелязва с ново име. В края на предходната година Народното събрание реши, че вместо " Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност " формалното название ще е " Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ".

24 май ще бъде маркиран за повторно в изискванията на пандемия от ковид с голям брой прояви в страната. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще поднесат цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред националната библиотека. Същото ще направи и служебният министър председател Стефан Янев.

По случай празника служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще награди създатели и актьори. Церемонията се състоя в неделя. С премия " Златен век " с огърлие и грамота за извънреден приност бяха отличени пианистът проф. Виктор Чучков, пеадгогът Величка Велянова, диригентът Емил Табаков, композиторът Кирил Донев и художникът проф. Илия Илиев.

На 24 май в парка " Врана ", в Софийската градска художествена изложба и в столичния зоопарк ще се влиза гратис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР