Днес бяха подписани договорите за проектирането на 7 –те къщи

...
Днес бяха подписани договорите за проектирането на 7 –те къщи
Коментари Харесай

Вече са сключени договорите за проектирането на 7-те къщи в ...

Днес бяха подписани договорите за проектирането на 7 –те къщи на хората, които изгубиха домовете си при пожара в село Кръстава през август. За всяка постройка се изготвя обособен план.



Със свое решение от месец септември ОбС-Велинград даде безплатно и безсрочно с Оборотна помпена станция седем урегулирани поземлени парцела на засегнатите фамилии. По решение на комисията, която бе натоварена с разпределението и контрола на средствата от дарителската сметка, за всяка къща се дават по близо 73 000 лева Община Велинград ще заплати плановете на постройките, както и строителния контрол, само че договорите за проектирането се сключат със притежателите, на които е отстъпено правото на градеж.



Мустафа Джамбазов и Ресим Сали, чиито фамилии пострадаха от огнената буря, показаха своята признателност към всички, които подариха средства и материали, с цел да могат те и съседите им да създадат още веднъж домовете си след претърпяното. Помощта от страна на общината, и персонално на кмета доктор Коев и на кмета на селото Салих Узунов, също е огромна, споделиха те, тъй като единствено, който не е изпадал в това състояние, не знае какво е да разчиташ на добрината на хората и на помощта на институциите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР