Днес бяха открити два нови пътни надлеза по ЖП-линията Пловдив-Бургас,

...
Днес бяха открити два нови пътни надлеза по ЖП-линията Пловдив-Бургас,
Коментари Харесай

Построени са нови надлези по ЖП-линията Пловдив-Бургас благодарение на средствата от ЕС

Днес бяха открити два нови пътни надлеза по ЖП-линията Пловдив-Бургас, построени със средства от Европейския фонд за районно развитие и Кохезионния фонд на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Надлезите се намират в сектора Черноград-Българово на км. 253+520 и км. 260+921. и са част от цялостната рехабилитация на железопътната линия. Изграждането на оборудванията ще увеличи доста сигурността на железопътната линия. В построяването им са вложени 3,3 млн. евро посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.

ЖП-линията Пловдив-Бургас е приоритет в националната железопътна система и нейната рационализация способства за повишение качеството на предлаганите услуги и понижаване на транспортните разноски. Наред с това линията е основна част от главната трансевропейска транспортна мрежа и коридора Ориент/Източно Средиземноморие в България. 

Ръководителят на отдел „ България, Унгария, Словения “ в Генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “ на Европейската комисия Анес Монфре изпрати приветствен адрес за церемонията по случай откриването на обектите. Тя сподели, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа железопътния бранш през програмния интервал 2021-2027 година и 40% от вложенията по Програма „ Транспортна съгласуваност “ ще допринесат за привличането на пътнически и товарни транспорти към ЖП-транспорта посредством възстановяване на качеството на железопътната инфраструктура. Анес Монфре акцентира и нуждата да се работи за транспортна инфраструктура, която да е устойчива на изменението на климата и да се понижи зависимостта на бранша от изкопаеми горива. Транспортният бранш е вторият най-замърсяващ в Европа, а Европейският зелен пакт слага амбициозната цел за понижаване на излъчванията на CO2 от превоза с 90% до 2050 година

Европейските вложения в железопътния бранш в интервала 2014-2020 година възлизат на към 700 млн. евро и са ориентирани към строителство, рационализация, рехабилитация, електрификация и внедряване на сигнализация и телекомуникации на железопътните сектори. Също по този начин са осъществени ограничения за техническа помощ за капиталови планове по главната и разширената трансевропейска транспортна мрежа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР