Днес бяха наградени участниците от общинския етап на Международния конкурс

...
Днес бяха наградени участниците от общинския етап на Международния конкурс
Коментари Харесай

В Тетевен наградиха участниците в общинския етап на Международния конкурс С очите си видях бедата

Днес бяха наградени участниците от общинския стадий на Международния конкурс за детска рисунка " С очите си видях бедата ". Конкурсът се организира под формата на галерия при започване на месец юни, а комисия дефинира спечелилите. Организатор на общинския стадий бе РСПБЗН – Тетевен взаимно с Община Тетевен.

Децата бяха наградени с грамоти и дарове от зам.-кмета на Тетевен – господин Тони Стоев и началника на пожарната в града - гл. контрольор инж. Николай Христов.

В състезанието участваха 21 дребни художници, разпределени в три възрастови групи: от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години. Задача на децата и учениците бе да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията в международен мащаб, способите за отбрана и самоотбрана. Една от задачите на състезанието е да се насърчи развиването и реализацията на проявени креативен заложби при подрастващите, тъй като рисуването, както и изкуството, им дават опция да изразят техните мисли, усеща и страсти.

Класираните на първите три места рисунки във всяка възрастова група, от съответната категория в районния стадий, се изпращат в районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Ловеч за присъединяване в регионалния стадий на състезанието.

За първи път Конкурсът за детска рисунка " С очите си видях бедата " се организира през 2002 година по самодейност на Държавна организация " Гражданска отбрана " като мероприятие включено в Националния календар за отвън учебните действия на МОН, обвързвано с образованието на учениците по разпоредбите за деяние и държание при бедствия, пожари и изключителни обстановки. През 2012 година прераства в Международен конкурс под егидата на Секретариата на откритото отчасти съглашение за огромните опасности към Съвета на Европа.



Списък на наградените:

Първа възрастова група от 7 до 10 години:

1. Християна Симеонова Симеонова – 8 години /НУ „ Хаджи Генчо “ – гр. Тетевен/

2. Мария Надкова Цанкова – 8 години /НУ „ Хаджи Генчо “ – гр. Тетевен/

3. Ива Евелинова Христова – Трети клас /Център за поддръжка за личностно развиване – гр. Тетевен/

Втора възрастова група от 11 до 13 години:

1. Анна-Мария Михайлова Михайлова – 12 години /ОУ „ Георги Бенковски “- с. Черни Вит/

2. Борислав Радославов Иванов – 12 години /ОУ „ Васил Левски “- с. Голям извор/
 Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й триумф от Световната купа по втурване в Австрия Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й триумф от Световната купа по втурване в Австрия
Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева се срещна с Изабела Янкова, с цел да я поздрави и да й връчи плакет за реализирани в...

3. Юнона Бисерова Руснакова – 12 години /ОУ „ Васил Априлов “- с. Градежница/

Трета възрастова група от 14 до 18 години:

1. Иван Асен Делийски – 14 години и Ивайло Александров – 13 години /ОУ „ Георги Бенковски “ – с. Черни Вит/

2. Атанаска Цветелинова Славчева – 14 година /ОУ „ Георги Бенковски “- с. Черни Вит/

3. Михаела Радославова Михайлова – 14 години /ОУ „ Георги Бенковски “- с. Черни Вит/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР