Днес, бяха доставени първите контейнери за инициативата-Часът на класния да

...
Днес, бяха доставени първите контейнери за инициативата-Часът на класния да
Коментари Харесай

Доставиха първите контейнери за инициативата “Часът на класния да бъде гласът на природата“

Днес, бяха доставени първите контейнери за инициативата-„ Часът на класния да бъде гласът на природата “.



Светослав Василев изпълняващ длъжността кмет на община Кюстендил, госпожа Мариана Панчева шеф на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ” и деца от учебното заведение дадоха начало на прелестната самодейност.

Училищата в Кюстендил се трансформират в екологична територия- часът на класния ще стартира откакто всяко дете донесе и предадепоне една пластмасова бутилка.

„ Днес сме тук, с цел да стартираме една доста хубава самодейност за събиране на бутилки в тези контейнери, които сутринта община Кюстендил достави в нашия двор. Благодарим на всички, на представителите на общината, на всички, които подеха тази самодейност. За това, че ни указаха частта нашето учебно заведение да е като образец, първи започваме и нека тази акция бъде сполучлива, с цел да възпитаме децата да пазят природата. Децата в действителност още от дребни да се възпитават, че би трябвало към тях да има непорочност. Да има екологично образование в учебно заведение, за нас е изключително значимо. И по този начин добър старт на акцията, да бъдем сполучливи и да бъдем по- положителни! “,сподели госпожа Панчева.



Учениците от учебното заведение описаха за екологичните начинания, които провеждат и какъв брой е значимо да се пази природата- „ Аз и моите другари почистихме двора на учебното заведение. Сами организирахме почистването,като стартира от две момчета, коитодадоха концепцията по-късно се събрахме още деца ипочистихмедвора. “

Община Кюстендил през днешния ден и на следващия ден ще достави контейнери и в останалите учебни заведения на територията на града. Целта е вместо да виждаме отпадъците по зелените поляни и реките на Кюстендил, те да сесъбират в особено сложени уреди в двора на всяко учебно заведение, а след предаването им средствата ще постъпват в учебните колективи.

Инициативата е на главните учебни заведения в град Кюстендил, подкрепена от общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР