Днес блокираме 4 големи руски банки, сред тях VTB -

...
Днес блокираме 4 големи руски банки, сред тях VTB -
Коментари Харесай

Байдън: Санкции за 4 големи руски банки! Путин избра войната и сега Русия ще страда

Днес блокираме 4 огромни съветски банки, измежду тях VTB - втората най-голяма банка в Русия.

Това разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в брифинг, по време на който той изложи идващия " транш " от наказания против Русия.

" Ще ограничим опциите на Русия да прави бизнес в долари, евра, паунди и йени. Да е част от световната стопанска система. Ще ограничим качествата й да развива съветската войска. Вече видяхме вредите върху рублата, която през днешния ден доближи най-ниското си равнище в историята.

Чрез днешните дейности ние глобяваме съветски банки, които дружно държат 1 трилион $ в активи. Спряхме достъпа на най-голямата съветска банка до американската финансова система. Днес блокираме 4 огромни съветски банки, измежду тях VTB - втората най-голяма банка в Русия.

Ще прибавим и нови имена към листата с съветските елити и техните фамилии. Както споделих във вторник, това са хора, които персонално печелят от политиките на Кремъл, би трябвало да споделят и болката ".

Байдън акцентира, че днешната съветска инвазия е " авансово планувана ". Затова през последните 100 дни са позиционирани над 100 000 съветски бойци по украинската граница.

" Той отхвърли всеки един доброжелателен опит за разговор. Седмици наред предупреждавахме, че това ще се случи. И то се случва тъкмо както го описвахме. Ние бяхме транспарантни пред света и разкрихме проектите на Рсуия, с цел да няма обърквания за това, което Путин прави.

Путин е агресорът. Путин избра тази война. Сега той и страната му ще понесат последствията ".

След като изброи плануваните наказания против Русия, Байдън посочи, че задачата им е да нанесат допустимо най-тежък и дълготраен удар на съветската стопанска система, като се лимитират последствията върху " Съединени американски щати и нашите съдружници ".

" Всеки сантиметър от страните-членки на НАТО ще бъде предпазен, всеки. И то с най-голямата мощност, която имаме. В украйна обаче няма да пращаме войски. НАТО в никакъв случай не е било по-обединено, Путин самичък си го аргументи и най-после ще е губещ. Демокрациите и свободата ще завоюват, ное сме нак-могъщия боен съюз в историята ", безапелационен бе най-влиятелният човек на планетата.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР