Днес бившият президент на САЩ Бил Клинтън ще бъде домакин

...
Днес бившият президент на САЩ Бил Клинтън ще бъде домакин
Коментари Харесай

Бил Клинтън събира в София лидери в търсене на решения за хранителната сигурност, климата и равенството на половете

Днес някогашният президент на Съединени американски щати Бил Клинтън ще бъде хазаин на Глобалната самодейност на Клинтън (CGI) в София. Тя събира водачи от целия частен и обществен бранш, с цел да се оправят с належащите световни провокации. В партньорство с Кирил Домусчиев и Хювефарма, конференцията ще се концентрира върху методите, по които CGI общността може да подтиква вложенията в решения, които усъвършенстват продоволствената сигурност, равнопоставеността на половете, образованието и изменението на климата.


Сред участниците са Кирил Домусчиев, президент и основен изпълнителен шеф на Хювефарма и ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ); Гари Макгуигън, основен шеф по риска и президент, Global Trade, ADM, доктор инж. Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, съосновател, някогашен ръководител и член на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса в България; Стефан Майхснер, финансов шеф, MPC Energy Solutions; Евгения Пеева-Кирова, основен изпълнителен шеф и съосновател на Crisp Labs, създател и член на борда на Teach For Bulgaria и Сам Стивънс, изпълнителен шеф на фондация ABinBev.

Балканският полуостров е сериозен район в челните редици на доста от провокациите, с които CGI се стреми да се оправи, в това число продоволствена сигурност, тъждество сред половете, обучение, изменение на климата и други Конференцията в петък ще изследва способи за справяне с тези провокации и благоприятни условия за деяние, създаване на нови, гъвкави партньорства и съсредоточени деяние преди срещата на CGI 2023, която ще се организира на 18-20 септември в Ню Йорк.

Създадена от президента Клинтън през 2005 година, CGI построи общественост от дейци, които дружно подхващат дейности по най-належащите провокации в света. CGI работи с сътрудници за създаване на задължения за деяние — нови, характерни и измерими решения. На срещата през 2022 година — първата от шест години насам — членовете на CGI общността поеха повече от 140 уговорката за деяние, които ще подобрят достъпа до опазване на здравето, ще подобрят устойчивостта, ще основат благоприятни условия за претовареност, ще поддържат презаселването на бежанци и други, оповестяват уредниците.

Президентът Клинтън беше първият настоящ президент на Съединени американски щати, който посети България като настоящ държавен глава през ноември 1999 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР