Dnes.bgВсе повече хора се опитват, докато шофират, да пишат757 водачи

...
Dnes.bgВсе повече хора се опитват, докато шофират, да пишат757 водачи
Коментари Харесай

Телефоните – все по-голям фактор за катастрофи на пътя

Dnes.bg

Все повече хора се пробват, до момента в който карат, да пишат

757 водачи са провокирали пътнотранспортни катастрофи без присъединяване на друго моторно транспортно средство единствено за първите 6 месеца на 2019 година. Но с изключение на изтърканата маркировка и буйната растителност по пътищата, максимален фактор за злополуките са... мобилните телефони.

Устройствата разсейват водачите. Затова и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ организира осведомителна акция под мотото " Пиши, когато стигнеш “, която е ориентирана към предварителна защита към използването на телефон, до момента в който се кара и в частност за секване на рисковата процедура водачите да четат и пишат известия на мобилния си телефон в придвижване.

" Виждаме един нов доста рисков феномен – от ден на ден хора се пробват, до момента в който карат, да пишат или четат известия на мобилния си телефон. Това може да бъде съпоставено на опит да шофираш със завързани очи, тъй като, в случай че се движиш с 80 км/ч и за 5 секунди отделиш взор с цел да видиш телефона си, към този момент си минал почти размерите на едно футболно игрище със затворени очи “, изясни Малина Крумова пред NOVA.

Високата скорост остава сериозен проблем и причина за пораждане на тежки произшествия. Затова в дните петък – неделя, когато трафикът е най-тежък, полицейското наличие на натоварените прави ще е непрекъснат.

Институциите предизвикват спомагателни ограничения за предварителна защита и приканват хората да карат деликатно, да потеглят отпочинали на път, да обезопасят себе си и децата в колата и да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта. / Dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР