dnes.bgСпоред адвокати, американецът е задържан незаконно в БусманциПускането на Джок

...
dnes.bgСпоред адвокати, американецът е задържан незаконно в БусманциПускането на Джок
Коментари Харесай

ВКС едва ли ще възобнови делото срещу Полфрийман

dnes.bg

Според юристи, американецът е арестуван нелегално в Бусманци

Пускането на Джок Полфрийман на независимост ще докара до накърняване на възприятието за правдивост у българите, това съобщи в студиото на Bulgaria ON AIR председателят на Национален юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация адв. Михаил Петров.

" Съставът на Върховен касационен съд евентуално ще откаже да прегледа молбата за обновяване на делото против Полфрийман. Или ще одобри, че тя е неприемлива, или ще я отхвърли като неоснователна. Самият Кодекс не планува опция за обновяване на сходен вид каузи. Такова се желае единствено, в случай че то е прекъснато. А казусът с австралиеца не е подобен ", разяснява той.



Джок Полфрийман е арестуван нелегално в бежанския център на Министерство на вътрешните работи в Бусманци. Това обявиха съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, които на 19 септември постановиха предварителното му освобождение от пандиза. Тезата на Министерство на вътрешните работи е, че Полфрийман би трябвало да остане арестуван до момента в който Върховен касационен съд се произнесе дефинитивно по настояването на основния прокурор Сотир Цацаров за възобновяването на делото за освобождението му. Според тримата съдии обаче сходен мотив не може да има.

Те акцентират, че Полфрийман би могъл да бъде арестуван на база други учредения, в случай че такива има. Висящата процедура пред Върховен касационен съд обаче не била измежду тях.

" Едва ли оттук насетне Върховен касационен съд ще вземе друго решение. Изцяло несъответстващо е обаче неправителствени организации да се бъркат в решенията на съда. Не може съдружие, което е заинтригувано директно от резултата на едно дело, да взема присъединяване ", безапелационен бе адв. Михаил Петров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР