dnes.bgРумъния и България имат най-висока смъртност на пътя в Европейския

...
dnes.bgРумъния и България имат най-висока смъртност на пътя в Европейския
Коментари Харесай

България и Румъния са с най-опасните пътища в ЕС!

dnes.bg

Румъния и България имат най-висока смъртност на пътя в Европейския съюз. Това демонстрират анализите на Европейската комисия за 2018 година

Според статистиката 96 души в Румъния и 88 в България са починали на 1 млн. население през предходната година.

Еврокомисарят за превоза Виолета Булц сподели, че това е остарял проблем и че Брюксел работи с двете страни, както и с Хърватия, която ги следва в черната статистика за възстановяване на контрола и на пътната инфраструктура.

Най-безопасни са пътищата на Англия, Дания и Ирландия, където смъртността при произшествия е сред 28 и 31 души на милион население. В множеството европейски страни тежките произшествия със гибел са под 60 на милион.

Въпреки мястото на България в черната ранглиста през предходната година страната е съумяла да понижи с 9% съдбовните пътни произшествия и е измежду страните с максимален напредък, дружно със Словения, Литва, Словакия и Кипър. За последните 8 години тежките произшествия със гибел в България са намалели с 20 %.

Статистиката на Еврокомисията демонстрира, че няма северен и южен вид шофиране. В Италия смъртните случаи са 55 на милион, в Испания - 39/милион, в Германия 39/милион, а в Полша – 76/милион.

Използването на смарт телефони по време на шофиране към този момент се е изкачило в четворката на най-честите аргументи за произшествия по пътищата наред с превишената скорост, използването на алкохол и опиати и неизползването на защитни колани на задните седалки.

Намаляването на злополуките със гибел на пътя през предходната година в Европейски Съюз е с 1% - 200 души по-малко са умряли на пътя, само че жертвите към момента са впечатляващ брой - 25 100 души са починали, а 135 000 са ранени.

Еврокомисията се надява, че новите стандарти за сигурност на колите след 2022 година ще оказват помощ за понижаване на съдбовните произшествия. Европейски Съюз ще задължи производителите да продават включени технологиите за безвредно придвижване, като ограничителите на скоростта, автоматизираното спешно прекъсване и записващите устройства. Собствениците на колите ще би трябвало да ги изключват ръчно, а не както до момента да ги включват след покупката.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР