Днес беше определен изпълнител по обществената поръчка за изграждане на

...
Днес беше определен изпълнител по обществената поръчка за изграждане на
Коментари Харесай

Избраха изпълнител за изграждане на ТОЛ системата

Днес беше избран реализатор по публичната поръчка за създаване на ТОЛ системата. Това се случи след приключването на дадения от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков период от 30 дни за работа на комисията по асортимент и оценка на офертите. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

С решение №5 на Председателя на УС на АПИ беше определен за реализатор: КОНСОРЦИУМ “КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС”, в състава на който са включени „ КАПШ ТЕЛЕМАТИК ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ “ ЕАД, гр. София; „ КАПШ ТЕЛЕМАТИК СЪРВИСИЗ “ ООД, гр. Варшава, Полша; „ КАПШ ТРАФИККОМ “ ЕООД, гр. Милано, Италия и „ КАПШ ТРАФИККОМ ТРАНСПОРТЕЙШЪН “ ЕАД, гр. Мадрид, Испания Провеждането на процедурата по желание на реализатор за построяването на ТОЛ системата лиши повече от 1 година и 5 месеца, в резултат на серия от неоснователни тъжби. Въпреки забавянето, огромният публичен и народен интерес докара до сполучливото осъществяване на този стадий от процедурата, построяването на ТОЛ системата стартира.

Изграждането и въвеждането в употреба на ТОЛ системата ще докара до опция за въвеждане на обективен способ за таксуване, при който тези които повече употребяват, амортизират и натоварват РПМ ще заплащат повече.

Съгласно изискванията в процедурата системата ще стартира работа в края на 2018 и ще докара до доходи от пътни такси над 660 млн. лева, което се равнява на близо 1,6 млн. лева дневно.

Обхвата на ТОЛ системата, ще бъде избран след експертен спор и политическо решение и се чака да обхване сред 50-55% от републиканската пътна мрежа, като в това се включват 100% от автомагистралите и пътища I и II, които ще подлежат на пътно таксуване, до момента в който пътищата от III клас ще бъдат изключени и безвъзмездни. Ценовите модели и тарифиране на база финансово моделиране ще станат ясни на стадий внедряване на системата. За обособените типове пътища ще има друго таксуване, като това ще бъде несъмнено след решение на Министерски Съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР