Днес бе проиграна симулация в тунел Ечемишка на тежка пътна

...
Днес бе проиграна симулация в тунел Ечемишка на тежка пътна
Коментари Харесай

Вижте симулация на тежка пътна катастрофа и пожар в тунел Ечемишка

Днес бе проиграна симулация в тунел " Ечемишка " на тежка пътна злополука сред лек и товарен автомобил и следващ пожар на към 200 м от изхода на оборудването в посока Варна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Шофьорите на двата автомобила умират на място, а пътнически микробус, преминаващ около пожара, катастрофира на към 120 м след него.

Следва и верижна злополука сред 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В транспортните средства има потърпевши и затиснати пасажери.
Учение в тунел " Ечемишка " Видео: Министерство на вътрешните работи

По време на учението бяха извършени дейности по гасене на пожара и избавяне на хората. На потърпевшите бе оказана първа здравна помощ, психическа поддръжка на място и превозване до болнично заведение. Бе основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на произшествието, ръководство на светофарната уредба.

" Най-важното бе да се проиграе и откри равнището на взаимоотношение сред всички служби и институции, които вземат участие при спешни обстановки. Това е верният път, с цел да реагираме по най-хубавия метод ". Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на днешното обучение в региона на тунел " Ечемишка ".

Той показа, че за първи път е следил в действително време работата на щаба на ГДПБЗН, по какъв начин се следят дейностите на сътрудниците, тъй като в такава действителна обстановка те реагират напрегнат, а ръководителят им може в профил да направи вярна оценка, да реагира и навреме да поправя видяните недостатъци.

Предстои да създадем разбор от извършеното през днешния ден обучение, да отсеем позитивните и негативните страни, с цел да уточним и какво би трябвало да се промени, означи основният секретар на Министерство на вътрешните работи в края на извършеното през днешния ден занимание в региона на тунел „ Ечемишка “. Той напомни, че екипите през днешния ден са пристигнали доста бързо, само че при условия на обучение и обезпечено трасе.

Не по този начин стоят нещата в действителна обстановка. При нея пораждат редица фактори, на които не постоянно можем да окажем въздействие. Именно по тази причина са и ограниченията, които подхваща Министерство на вътрешните работи, ориентирани към съблюдаване на разпоредбите на придвижване и напътствията на органите на реда, тъй като при една такава обстановка при верижно ПТП, в случай че не е освободена спешната лента, не можем да достигнем до там колкото и да бързаме.

Затова бяха нараснали фрапантно и санкциите за шофиране в спешната лента, уточни основен комисар Ивайло Иванов. Той даде висока оценка на днешните дейности на екипите и изясни, че самото обучение е много комплицирано, защото при произшествие в тунел има задимяване и в случай че този пушек не бъде изведен от оборудването, може да нанесе съществени провали както на пасажерите, по този начин и на избавителните екипи.

Главният секретар разясни, че ГДПБЗН разполага със специфична техника, която да сътвори чиста конюнктура за реакция на екипите, в случай че в съответния тунел няма вентилационна система.

Главен комисар Николай Николов разграничи две съществени цели на днешното занимание - от една страна да забележим дали екипите са готови за вярна и бърза реакция, от друга – координацията на органите за ръководство –съответните щабове на място, взаимоотношение сред институциите.

Той благодари на всички участници в учението и за енергичната поддръжка на Агенцията за пътна сигурност и изрично съобщи, че това е пътят, с цел да може екипите да са готови и да знаят какво може да ги чака.

Повече от 300 души, в това число и доброволни формирования взеха присъединяване в днешното обучение. В дейностите участваха и чиновници на ГДПБЗН, организация „ Пътна инфраструктура “, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Областна администрация и общините на територията на София област, Центъра за незабавна здравна помощ, Българския Червен кръст, доброволци.

Целта е повишение на готовността за деяние на силите и средствата от Единната избавителна система за реагиране при бедствия и изключителни обстановки.

Експерти от Швейцария следиха учението, те са в действителност едни от най-хубавите в Европа при оправянето с спешни обстановки в тунели. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР