Днес българското и румънското правителства ще проведат съвместно заседание в

...
Днес българското и румънското правителства ще проведат съвместно заседание в
Коментари Харесай

Бойко Борисов събира балкански лидери на среща в Евксиноград

Днес българското и румънското държавни управления ще проведат взаимно съвещание в резиденция "Евксиноград ". Форумът е продължение на положителния разговор и дългогодишното двустранно партньорство сред България и Румъния, както и в границите на Европейския съюз. Съвместното съвещание ще завърши с подписването на двустранни документи в региона на превоза, енергетиката, труда и обществената политика, вътрешните работи и стопанската система.
По-рано българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му сътрудник Михай Тудосе ще открият новия Граничен контролно-пропусквателен пункт Кайнарджа-Липница.

Същия ден следобяд министър председателят Бойко Борисов ще бъде хазаин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич. На нея ще бъдат разисквани тематиките за по-голямата съгласуваност на Балканите, за развиването на общи инфраструктурни планове, за идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР