Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши

...
Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Деня на Европа: ЕС е най-доброто място за живеене в света

Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши другари от Европейския съюз, дружно с които продължаваме да развиваме и надграждаме концепцията за европейско обединяване, зародила се преди 71 години.

Това написа във Facebook министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

" Европейският съюз е най-хубавото място за живеене в света и съм горделив, че България има все по-значим дял в общите европейски достижения. В последните години положихме доста старания, с цел да бъде страната ни заслужен и деен член на Европейски Съюз. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната мощ, учредена на мир, независимост и взаимност ", написа още Борисов.

По думите му точно с помощта на своята взаимност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията.

На днешната дата означаваме и 76-ата годишнина от успеха над нацизма.

" Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предизвестието на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния напредък, по този начин и към всемирен нещастия. Затова през днешния ден сме длъжни да подхождаме с разсъдък и отговорност - с цел да подсигуряваме завети ни мир и да реализираме напредък ", счита министър председателят в оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР