Днес Атлантическият съвет на България излезе с остра позиция по

...
Днес Атлантическият съвет на България излезе с остра позиция по
Коментари Харесай

Атлантици: Настояваме Соня Момчилова незабавно да бъде освободена от поста председател на СЕМ!

Днес Атлантическият съвет на България излезе с остра позиция във връзка скандално изявление на ръководителя на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, която в изявление за подкаста " Контракоментар " назова зверствата в Буча " украински операции ", отричайки виновността на агресора Русия в Украйна.

В позицията си атлантиците упорстват Момчилова неотложно да бъде отстранена от поста си в Съвета за електронни медии, която с позицията си действително се " причислява към кремълската агитация и подкрепя съветската дезинформация в България ".

Ето какво се споделя още в позицията на АСБ, оповестена на страницата му във Facebook:

Атлантическият съвет на България упорства ръководителят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова да бъде неотложно освободена от поста си и от Съвета.

Със скандалните си думи в подкаста " Контракоментар " с Асен Генов на 19.06.2023 година по отношение на съветските зверства в град Буча след началото на войната на Русия срещу Украйна, тя в действителност отхвърля виновността на агресорите. По този метод ръководителят на Съвета за електронни медии се причислява към кремълската агитация и подкрепя съветската дезинформация в България.

С тези си думи Соня Момчилова приказва в един глас с съветската страна и сполучливо конкурира по разпространяване на кремълските опорни точки даже и съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

Считаме, че с изключение на погазването на етичните стандарти, Соня Момчилова уронва престижа на институцията, която е определена да управлява. Тя е недостойна повече да бъде в този орган и да получава заплата от данъкоплатците.

Призоваваме Съветът за електронни медии неотложно да я освободи от поста ръководител!

Ако не го направи, тогава ще считаме, че тази институция е станала част от инфраструктурата на съветската хибридна война против България.

Приемаме единствено за сведение изказването на Съвета за електронни медии от 22.06.2023 година, че " изрично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. " Думите на това изказване служат единствено като " смокиново листо ", с което се прави спонтанен опит да се тушира абсурда. Единствено освобождението на Соня Момчилова от управителния пост може да ни убеди, че членовете на този орган споделят в действителност думите на това изказване.

В случай, че Соня Момчилова не желае непринудено да се отдръпна от този орган, призоваваме народните представители да намерят законодателно решение.
България няма да бъде съветски троняски кон в НАТО и Европейски Съюз, нито ще стане съветска врата към Балканите! "

Припомняме, че през вчерашния ден скандалното изказване на Соня Момчилова бе наказано от посолството на Украйна у нас. Малко по-късно с остра позиция по този мотив излезе и дипломатическата задача на Съединени американски щати в София.

Днес самостоятелни публицисти изпратиха до българските институции, в което показват възмущението си от изявление на ръководителя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова, коятоопределя трагичните събития в град Буча като " украинска агитация ". Те упорстват Съвет за електронни медии да се разграничи от нейното държание и да предприеме нужните стъпки за освобождението ѝ от поста. И молят Народното събрание да разиска незабавно с специалисти и журналистически организации промени в Закона за радио и телевизия ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР