Днес Апелативният специализиран съд ще заседава по искането на Васил

...
Днес Апелативният специализиран съд ще заседава по искането на Васил
Коментари Харесай

По примера на Цветан Василев: Божков се пробва да финтира правосъдието

Днес Апелативният профилиран съд ще заседава по настояването на Васил Божков и съдружника му Георги Попов против прокурорското разпореждане за задържането им за 72 часа, съобщи БГНЕС.

Двамата са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата желае от локалните управляващи Божков и Попов да бъдат екстрадирани в България.

Задържането за 72 часа е поради обвиняването на Божков за управление на проведена група, правила от 2014 до 2020 година закононарушения от друг темперамент, а на Попов – за участие в групата.

Обвиненията на двамата обаче са задочни, тъй като при повдигането им предишния месец бяха напуснали страната. След като Васил Божков и Георги Попов бяха локализирани в Обединените арабски емирства, връщането им у нас е в ръцете на локалните управляващи.

В случай, че настояването за екстрадиция бъде почетено, при идването си у нас те би трябвало да бъдат отведени в следствения арест и до 72 часа изправени пред Специализирания углавен съд. Именно това желаят да избегнат двамата, тъй като в случай че прокурорското разпореждане бъде анулирано и в случай че те се върнат в страната, ще бъдат разследвани, само че свободни.

Съдебната процедура по сходни проблеми е относително бедна. За последно – опит да анулира прокурорското си задържане направи преди повече от пет години Цветан Василев, само че получи отвод.

Апелативният профилиран съд ще реши дефинитивно и за мярката за неотклонение на брачната половинка на Васил Божков. Елена Динева излезе на независимост против милион и половина лв.. Прокуратурата желае тя да бъде арестувана под стража, а Динева да бъде понижена паричната ѝ гаранция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР