Днес, 8 август 2017 г., в Българска стопанска камара се

...
Днес, 8 август 2017 г., в Българска стопанска камара се
Коментари Харесай

В БСК бяха обсъдени предстоящи инициативи във връзка с българското председателството на Съвета на ЕС

Днес, 8 август 2017 година, в Българска стопанска камара се организира работна среща с ръководителя на Група 1 " Работодатели " към Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) - Яцек Кравчик по отношение на подготовката и провеждането на Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз. От страна на БСК в срещата участваха Маргарита Попова - зам.-председател и основен секретар, Камен Колев - зам.-председател и Людмила Мецова - основен специалист в отдел „ Международни организации и стратегии ".

По време на срещата бяха коментирани бъдещите действия по провеждането на срещата на работодателските организации от Европейски Съюз през м. март 2018 година в София. Предстоящата среща ще се състои по предложение на БСК и с поддръжката на ЕИСК. В момента тече формулиране на съответните тематики, които ще са свързани с умения и компетентности на работното място, вероятности пред пазара на труда и благоприятни условия за нови работни места. Обект на днешната среща бе и нуждата от обвързване на Дунавската тактика с Черноморския район за приобщаване и поощряване на бизнес съдействието с трети страни от Изтока.

" Считам, че свързването на Дунавската тактика и Черноморския район и слагането на тематиката в центъра на полемиката, по време на Председателството, е визионерска вероятност и в политически, и стопански аспект. Перспектива за развиване освен сред обособените държави-членки на Европейски Съюз, само че и опция за приобщаване и поощряване на бизнес съдействието с трети страни от Изтока, посредством черноморските пристанища и река Дунав. Темата за Черноморския район е извънредно значима. Тя сигурно ще бъде продължена и от други държави-членки, които ще поемат Председателството на Съвета на Европейски Съюз след нас ", уточни зам.-председателят и основен секретар на БСК Маргарита Попова.

Българският бизнес има опция, в границите на Българското председателство, да открие полемиката и да начертае пътища, по които да се работи дълго време. Един от въпросите, по който да се мисли в дълготраен проект, е приобщаването на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз и НАТО. Визионерство е да гледаш и работиш за развиването на континента Европа, а освен на част от него, добави още Маргарита Попова.

В тази връзка Яцек Кравчик разяснява, че в Европейски Съюз се организира доста сериозен спор за бъдещето на Съюза и последващите решения от Брекзит, които ще имат съществено въздействие върху дневния ред на Европейски Съюз. Време е за сложни решения.

" В сегашния миг е доста значимо да определим нашите полезности в Европейски Съюз, защото в случай че загубим посоката и полезностите, да вземем за пример единния пазар, ще има съществено отрицателно въздействие на развиването на Съюза като цяло ", уточни ръководителят на Група 1 " Работодатели " към ЕИСК.

И двете страни бяха единомислещи, че Председателството е неповторима опция държавата-членка, която е хазаин, да показа себе си пред останалите членки на Европейски Съюз, да насочи послания и сложи значими въпроси, свързани с дневния ред и бъдещето на Европейски Съюз.

Яцек Кравчик изрази безапелационна подготвеност Група 1 „ Работодатели " да поддържа, като съорганизатор, дружно с БСК, провеждането на среща през м. март 2018 година на работодателските организации от Европейски Съюз.

" Считаме, че това е добра опция българският бизнес и работодатели да насочат своите послания към сътрудниците си в Европейски Съюз. Готови сме да бъдем мост сред българския бизнес и европейските институции ", безапелационен бе господин Кравчик.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР