Днес, 4 април, в 12:00 часа тежкотоварен камион ще бъде

...
Днес, 4 април, в 12:00 часа тежкотоварен камион ще бъде
Коментари Харесай

Българските превозвачи ще горят ТИР в протест срещу пакет Мобилност 1

Днес, 4 април, в 12:00 часа тежкотоварен камион ще бъде изгорял в Европейската столица на културата Пловдив като последна мярка на митинг от българските превозвачи против опитите в последните дни от живота на отиващият си към този момент Европейски парламент (ЕП), да бъде утвърден най-спорният документ в историята му - пактът " Мобилност 1 ", съобщи БГНЕС
Решението за акцията беше взето късно нощес от Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи, сподели Ирина Кънева, ПР съветник на СМП.
До тази последна мярка се стига, откакто на свое съвещание във вторник (2 април) Транспортната комисия на Екологичен потенциал реши пакет " Мобилност " да влезе в пленарна зала. Пакетът се дискутира и разисква към този момент две години и до момента не можа да получи утвърждението на болшинството страни в Европейски Съюз поради заложените голям брой противоречиви текстове.
Демонстративното заличаване на огромен камион, облепен с протестни лозунги против европейската регулация, станала известна като пакета " Макрон ", ще се извърши в град Пловдив – Европейската столица на културата за 2019 година, само че и център на най-големите логистични интернационалните бази и интернационален транспортен бизнес. В поддръжка на митинга ще се причислят и представители на превозвачи от района и страната, които ще заявят недоволството и огорчението си от обезверените, само че явно резултатни опити на западноевропейската дипломация за прокара дискриминиращите текстове.
Това е последна мярка на митинг, резултат от продължителните опити за заличаване на българския интернационален превоз (като част от превоза на Източна Европа), против които водим борба повече от година, декларират от УС на СМП. Българските превозвачи към този момент организираха два от най-мащабните митинги против Мобилен пакет 1 пред постройките на Екологичен потенциал в Брюксел и Страсбург, дружно със свои сътрудници от Румъния, Литва, Латвия, Полша, Словения и други Въпреки това следва документът да бъде утвърден, при извънредно неуважение на интереса на България и всички ощетени страни от периферията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР