Днес, 3 април 2019 г. в Окръжна прокуратура-Хасково се получиха

...
Днес, 3 април 2019 г. в Окръжна прокуратура-Хасково се получиха
Коментари Харесай

От прокуратурата с подробности за грабежа на 1,8 млн. лв. от пощата в Хасково

Днес, 3 април 2019 година в Окръжна прокуратура-Хасково се получиха материалите по разследване на районно управление (на МВР) на МВР-Хасково, обвързвано с осъществен обир на 1 832 700 лв. от „ Български пощи “ ЕАД, клон Хасково. Делото съдържа огромен размер от писмени и материални доказателства, събрани по открития законов ред.

Към сегашния миг са повдигнати обвинявания на пет лица /като причинители или помагачи/ по чл.199 ал.1 т.1 вр. чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс - за това, че на 8.06.2016 година, в гр.Хасково, в съучастничество лишили парична сума от владението на другиго с желание незаконно да я присвоят, като използвали мощ и заплашване и предметът на закононарушението е в огромни размери. За три от лицата е повдигнато и обвиняване по чл.346 ал.2 т.1 и т.3 от Наказателния кодекс - за това, че на 7.06.2016 година, в гр.Димитровград, обл. Хасково, в съучастничество лишили непознато моторно транспортно средство – товарен автомобил, с желание да го употребяват, като след това то е било оставено без контрол и е употребявано техническо средство и специфичен метод. За двама от петимата е налично и трето обвиняване по чл.195 ал.1 вр. чл.194 от Наказателния кодекс - за това, че на 7.10.2016 година, в гр. Плевен, в съучастничество, посредством потребление на техническо средство и специфичен метод, лишили парична сума в размер на 770 лв. от владението на другиго без неговото единодушие, с желание незаконно да я присвоят.

В законоустановения период наблюдаващият прокурор ще осъществя своите пълномощия, съгласно чл.242 от Наказателно-процесуални кодекс, оповестиха от пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР