Днес, 24 март 2023 г., Районна прокуратура-Смолян се самосезира и

...
Днес, 24 март 2023 г., Районна прокуратура-Смолян се самосезира и
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка за евентуално купуване на гласове в ромската махала на Девин

Днес, 24 март 2023 година, Районна прокуратура-Смолян се самосезира и разпореди инспекция след излъчен ефирен репортаж и обява в информативен уебсайт на журналистически материал, в които се оповестява, че представител на фамилия в гр. Девин е посочил плик, в който били събрани голям брой непознати документи за идентичност на български жители, оповестяват от пресцентъра на на Апелативна прокуратура.

С предписание на наблюдаващия прокурор е указано на органите на Министерство на вътрешните работи да открият лицето, събирало персоналните карти, да се снемат пояснения от хората, които са си предали документите за идентичност на другиго, както и да се откри дали по този метод се е осъществило образуване на пазаруване на гласове.

Проверката е формирана с оглед данни за вероятно образуване на платен избор.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил инспекцията да се извърши от чиновници на РУ-Девин. Срокът за приключването й е 48 часа.

Припомнямеви, че точно в ромския квартал на Девин породи скандал сред два рода в сряда вечерта, който в следствие прерасна в сборичкване. Бяха задържани 8 души, които към този момент са освободени, само че напрежението към момента не стихва. Продължават размяната на обвинявания и претенции за изселване на един от враждуващите родове. По първични данни, всичко е почнало в началото със закани в обществените мрежи, след което избухнало и меле.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР