Днес, 21 март, областният управител Виолета Иеремиева бешедомакин на среща,

...
Днес, 21 март, областният управител Виолета Иеремиева бешедомакин на среща,
Коментари Харесай

Представители на институции обсъдиха предстоящите мерки по извеждане на деца от ДМСГД

Днес, 21 март, регионалният шеф Виолета Иеремиева бешедомакин на среща, на която се обсъдихапредстоящи дейности по извеждане на децатаот Дома за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/-Плевен. В полемиката участваха зам.областният шеф Николай Абрашев, Пламен Топалски – шеф на дирекция „ Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност ” в Областната администрация,представители на институции, включени в Местнотозвено,създадено съсзаповед на регионалния шеф, което координира дейностите по извеждането.

Днешнатасреща предхожда разискването на тематиката отчленоветена Местното звено при регионалния шеф на област Плевенсъсзаместник-министърана труда и обществената политикаЕлка Налбантова, което щесе извършена 27.03.2024 г.от10:00часа в постройката на Областната администрация.

ДМСГД е лечебно заведение, в което са настанени деца с хронични болести, нуждаещи сеот непрекъснатависокоспециализирана здравна помощ. В сегашния миг в негосе поставят непрекъснати медицински грижи за 47 деца от цялата страна, а дневниятцентъркъм домасе посещава от 120 деца.ДМСГДе база за образование набъдещимедици и обществени служащи.

Целта,както напредварителното разискване, такаи на предстоящатана 27 мартсреща,е дабъдат взети решения за бъдещидействия по извеждане на децатаот ДМСГД,да се направи преценка навъзможностите за тяхната реинтеграция ида се предложаталтернативни разновидности.

Предприемането на тези меркисе налагавъв връзка с възприетия от България принципза деинституализация на грижите за деца, който изискваДМСГД в Плевен,наред с останалитетри в страната,да бъде закрит.

По време на полемиката бяха конкретизирани проблемите и въпросите, които да бъдат сложени пред зам.-министър Налбантова,като упованията са тя да показа визията на Министерство на труда и обществената политика във връзка с ДМСГД - Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР