Днес, 20 юли 2017 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем

...
Днес, 20 юли 2017 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Задържаха 57-годишен за побоя над мъж и бременната му приятелка на АМ "Тракия"

Днес, 20 юли 2017 година, Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Цветан П., на 57 година, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е осъществено при ръководене на моторно транспортно средство – закононарушение по член 325 ал.3 по отношение на ал.1 от Наказателния кодекс и за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди – закононарушение по член 131 алинея 1 т.12 по отношение на член 130 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 19 юли 2017 година, към 9 часа, на автомагистрала „ Тракия “ край гр. Пловдив, в региона на Карловски надлез, се движел лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, със софийска регистрация, ръководен от обвинения Цветан П. В колата пътувал и Петър П., на 59 година По същото време по правата се движел лек автомобил, марка „ Опел “, с бургаска регистрация, ръководен от 31-годишния Д.А., като в колата пътувала и 20-годишна жена. Двете коли се движели в посока към гр. София.

В региона на Карловския надлез, обвиненият Цветан П. се подразнил, че лидерът на лекия автомобил „ Опел “ се движел по-бавно и му пречел на придвижването, заради което решил да се саморазправи с него. Обвиняемият Цветан П. го изпреварил, засякъл му пътя и го принудил да спре. Обвиняемият Цветан П. и спътникът му Петър П. слезли от лекия автомобил „ Фолксваген Пасат “, а от другата кола слязъл лидерът Д.А. Без да бъдат провокирани, обвиненият и неговият сателит нанесли удари с юмруци по главата и тялото на Д.А., който при опит да се отбрани блъснал в лицето Петър П. Той е настанен в болница и му следва оперативно лекуване, поради което не е притеглен като обвинен към сегашния миг.

По делото са осъществени дейни процесуално-следствени дейности. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, съгласно която не са открити забележими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена. Тя е декларирала в показанията си, че й е бил нанесен удар с пестник в региона на корема, което не е доказано от откритите по делото очевидци. Продължават следствените дейности за изясняване дали е било упражнено принуждение по отношение на дамата. Установено е, че потърпевшият Д.А. е с лека телесна щета – разкъсно-контузна рана на главата.

Днес, 20 юли 2017 година, обвиненият Цветан П. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. До момента той е осъждан за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказване „ отнемане от независимост “ с изпитателен период, в който е осъществено сегашното действие.

По досъдебното произвеждане се правят дейните процесуално-следствени дейности по определяне на фактическата конюнктура, заради което Районна прокуратура-Пловдив приканва жителите, които имат информация по случая да се свържат с проверяващите органи, оповестиха от пресцентъра на а Апелативна прокуратура-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР