Днес, 20.06.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура – Видин

...
Днес, 20.06.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура – Видин
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трафикант, опитал да пренесе 50 кг хероин през Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Днес, 20.06.2022 година, по искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Т.К., притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Досъдебното произвеждане е почнало с първо деяние по следствието - претършуване и изземване.
Установено е, че към 23,30 ч. на 16.06.2022 г, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин, бил спрян за инспекция лек автомобил, ръководен от български жител, пътуващ за Западна Европа. Шофьорът и неговият сателит декларирали пред митническите управляващи, че не транспортират акцизни артикули или такива, неразрешени от закона.
При рентгеновата инспекция митническите чиновници са забелязали зона с нараснала компактност под предните седалки. Автомобилът е бил въведен в халето за щатeлна митническа инспекция, при която в него е било установено съществуване на двоен под. След демонтирането на предната дясна седалка е било открито съществуването на тайник.
В него, зад сгънати сив и черен сак, са били открити голям брой бели пакети, опаковани с транспарантно тиксо със залепен върху тях книжен етикет с черно графично лого на орел. Под шофьорската седалка митническите инспектори са разкрили още един тайник, цялостен със същите бели пакети.
При осъществения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Иззети са общо 100 пакета, съдържащи 51,095 кг високонаркотично вещество хероин.
Водачът на автомобила – 48-годишният Т.К., е бил притеглен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвинен и арестуван.
Извършеното действие е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 до 15 години и „ санкция “ в размер от 100 000 лв. до 200 000 лв..
Съдът одобри доводите на прокуратурата, че на този стадий от досъдебното произвеждане от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на закононарушението. Налице е действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.
Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР